«Τοξικό» το περιβάλλον μητροπολιτών

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 02/12/2012

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Περισσότερο από ένα μήνα τώρα, δημοσιεύματα αναφέρονται σε «χρυσούς» μητροπολίτες…Τρεις από αυτούς που τα ονόματά τους αναφέρθηκαν σε δημοσιεύματα προέβησαν σε κατηγορηματικές διαψεύσεις. Ο Θεσσαλιώτιδος, ο Περιστερίου και ο Νικαίας…Οι διαψεύσεις είναι προσεκτικά διατυπωμένες και αφορούν, όπως είναι λογικό, τους εαυτούς τους.

 

Ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του συνομίλησε με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. Αν όμως κρίνουμε από το «φανφάρες», τότε μιλάμε για… «οπές εν ύδασι».

 

Τα δημοσιεύματα όμως έχουν βάσεις και αυτές μάλλον βρίσκονται και αγγίζουν το περιβάλλον κάποιων μητροπολιτών. Και περιβάλλον-ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε κάθε ηγέτη- είναι τα πρόσωπα που επιλέγει ο ίδιος ο δεσπότης να τον διακονούν…Πρόσωπα εμπιστοσύνης. Όπως λέμε ούτε φίδι στον κόρφο του.

 

 Το ΣΔΟΕ ελέγχει πολλά από τα πρόσωπα που βρίσκονται δίπλα σε κάποιους μητροπολίτες. Λαϊκούς και κληρικούς. Και για κάποια από τα πρόσωπα αυτά έχουν βρεθεί κενά…Ακίνητα και καταθέσεις. Αυτά τα πρόσωπα ελέγχονται αλλά την «πληρώνουν» οι μητροπολίτες γιατί επιλογή τους είναι το «περιβάλλον» τους. Επιπλέον θα πρέπει να αποδείξουν ότι ουδεμία εμπλοκή έχουν με τα όσα αποκαλύπτονται για καταθέσεις και περιουσίες προσώπων του περιβάλλοντος.

Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι θα πάρει χρόνο αυτή η διαδικασία…

 

Οι έρευνες και οι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ συνεχίζονται…Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει φωτιά. Και μπορεί εννέα μητροπολίτες να αποδειχθούν ότι δεν είναι «χρυσοί», όμως για έναν τα πράγματα , φοβούμαι ότι είναι σκούρα…Πολύ σκούρα…