Εισήγηση του πρωτοσύγκελλου της Αρχιεπισκοπής στο Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/04/2011

Στο πλαίσιο της ενεργοποιήσεως του γνωστικού αντικειμένου "Ξένες Γλώσσες - Ευρωπαϊκά Θέματα" του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου, θα κηρύξει την έναρξη των μαθημάτων παρουσιάζοντας εισήγηση με θέμα "Ο κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος στην επικοινωνία του με τους διεθνείς θεσμούς"

Την εισήγηση θα παρουσιάσει στην κεντρική αίθουσα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 5 το απόγευμα.

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι φορέας που συστάθηκε "με σκοπό την επιμόρφωση, κατάρτιση, διαμόρφωση, ποιμαντική εξειδίκευση και δια βίου εκπαίδευση των προς χειροτονία και των εν ενεργεία κληρικών, καθώς και των λαϊκών στελεχών, σε πλήρη συνεργασία με τις υπάρχουσες δομές της Διευθύνσεως Ποιμαντικού Έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η Υπηρεσία, της οποίας κύριο έργο είναι η "ποιμαντική των ποιμένων", έχοντας σχεδιαστεί ταυτόχρονα ως επιμορφωτικό ποιμαντικό ίδρυμα και ως οργανισμός προώθησης των ποικίλων δραστηριοτήτων ποιμαντικού χαρακτήρα της Ι.Α.Α., έρχεται να συμπληρώσει κατά τρόπο οργανωμένο, μεθοδικό και συγκροτημένο τα ελλείμματα στην ποιμαντική μέριμνα για τους κληρικούς.