Ο μητροπολίτης Σύρου στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/11/2012

Χθες το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παρέστη στην τελετή αναγόρευσης σε Διδάκτορα του Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Δανιήλ Σιμάκου, Εφημέριου του Ι. Ναού Ευαγγελισμού Σερίφου.

Ο Σεβασμιώτατος έγινε εγκάρδια δεκτός από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Καθηγητή κ. Μιχαήλ Τρίτο, παλαιό συμφοιτητή του, ο οποίος του πρόσφερε τον εκδοθέντα Τιμητικό Τόμο επί τη συμπληρώσει εικοσαετούς Πατριαρχείας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Προσφωνώντας την εκδήλωση, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος B' αναφέρθηκε στην προδιαγεγραμμένη από τα φοιτητικά του χρόνια, όπως χαρακτηριστικά είπε, επιστημονική πορεία του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Καθηγητή κ. Μιχ. Τρίτου και  ευχαρίστησε τους Καθηγητές για το ενδιαφέρον και την αγάπη, με τα οποία περιέβαλαν τον Αρχιμ. Δανιήλ, ο οποίος αναγορεύθηκε με άριστα και παμψηφεί Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με την διδακτορική του διατριβή, υπό τον τίτλο «Θεοφάνης Μαυρομάτης (Φαν Νόλη)-Επιπτώσεις των εθνικιστικών τάσεων στη μετάλλαξη της Εθνικής συνειδήσεως και πίστεως».