Οι Μωραΐτες στην Αρναία

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 26/11/2012

Του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου για το ierovima.gr

 

Πρωτοφανης μετακίνηση σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο  από την Τρίπολη πρός την Αρναία. 

Περίπου 500 Μωραΐτες με μισθωμένα λεωφορία και ιδωτικά αυτοκίνητα συνόδευσαν τον δικό τους άνθρωπο στην Χαλκιδική για την ενθρόνιση του στην Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. 

Κληρικοί και λαϊκοί από τα χωριά της Μαντεινίας και της Κυνουρίας που υπηρέτησε ως εφημέριος και Ιεροκήρυξ όλη του την ζωή, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Αλέξανδρο κατέκλυσαν τους δρόμους της Αρναίας και με παλμό και ενθουσιασμό φωνάζαν ακατάπαυστα άξιος,  χειροκροτώντας. Χαρακτηριστικά μόλις τελείωσε ο Δήμαρχος Αριστοτέλους την προσφώνηση του τον Μητροπολίτη Θεόκλητο, μια βροντερή φωνή ακούστηκε να διασχίζει την πλατεία σαν μπουμπουνητό " μας πήρατε τ´αηδόνι μας"

Ανάμεσα στους εκατοντάδες Αρκάδες, οι Μητροπολίτες Καρδίτσας και Πατρών, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέπας, Βουλευτές, Πολιτευτές, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, ο Δήμαρχος Τρίπολης και άκομα πολλοί αιρετοί από την περιοχή. 

Προσφώνησαν με θερμά λόγια τον νέο Μητροπολίτη, ο γεροντάς του Μητροπολίτης Αλέξανδρος και ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος και του προσέφερε προσωπικό δώρο ένα εγκόλπιο. 

Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος είπε στο γέροντα του πως η μητρόπολη θα είναι και δική του, ενώ ευχαριστώντας τους προσελθόντες από τον Μοριά για την αγάπη και τον κόπο τους, υποσχέθηκε πως ποτέ δεν θα τους ξεχάσει.