15 Αύγουστος στον Κάμπο και την Βουπρασία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/08/2018

ierovima.gr Απ΄ άκρου εις άκρον στον Κάμπο και την Βουπρασία, από την Γαστούνη μέχρι την ορεινή Βουπρασία, χιλιάδες χριστιανοί εόρτασαν με ευλάβεια και κατάνυξη στις εκκλησίες και τα ξωκκλήσια την μεγάλη θερομητορική εορτή, την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν την παραμονή της μεγάλης θεομητορικής εορτής στη Γαστούνη στην Παναγία Καθολική όπου τελέστηκε αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας.

Στα Λεχαινά η Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάστηκε στον ι.ν. Εισοδίων της Θεοτόκου. Οι πιστοί προσκύνησαν τον Επιτάφιο της Παναγίας και συμμετείχαν στην Λιτάνευση της εικόνας. Επίσης στον συγκεκριμένο ναό βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Βρεφοκρατούσας θρονιασμένη σε μαρμάρινο θρόνο και μαστιχοντυμένη. Είναι ένα υπέροχο έργο του Λεχαινίτη αγιογράφου Κωνσταντίνου Μανδρέκα που χρονολογείται προ του 1825.

O δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ παρέστη στο Κάστρο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου συμμετείχε  στον Εσπερινό και την λιτάνευση της εικόνας.

Μεγάλη η συμμετοχή των πιστών στην Λιτανεία της εικόνας από τον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Ψάρι Βουπρασίας. Προηγήθηκε εσπερινός που τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Κωλέτης ενώ η λιτανεία έγινε συνοδεία της Φιλαρμονικής Ανδραβίδας.

Και στη Βάρδα η συμμετοχή των πιστών ήταν μεγάλη, τόσο στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Αγίας Μαρίνας, όσο και στο γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας της Ξενιώτισσας.

Στην Αρετή η Κοίμηση εορτάστηκε στον ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής όπου ολοκληρώθηκε το έργο κατασκευής του καμπαναριού (δωρεά του κ. Θεόδωρου Ασημακόπουλου) και έγιναν και τα εγκαίνια.Επίσης εόρτασε το γραφικό εξωκλήσι της Παναγίτσας Δαφνης.