Μητροπολίτης Γλυφάδας: "Η Παναγία μας, έκανε το θαύμα της!"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/08/2018
 
Στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης εορτάζεται και φέτος με κάθε λαμπρότητα, η Κοίμηση της Παναγίας μας, καθώς πανηγυρίζουν οι εξής 4 Ενοριακοί Ναοί: α) Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, β) Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Γλυφάδας, γ) Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας και δ) Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης.
 
Ενώ η Αθήνα έχει αδειάσει σχεδόν, λόγω των αδειούχων του Δεκαπενταύγουστου, παρόλα αυτά χιλιάδες πιστοί προσήλθαν σε όλους τις εκκλησίες της Ιεράς Μητρόπολης, ιδιαιτέρως τους Θεομητορικούς Ναούς, στον Πανηγυρικό Εσπερινό.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος θα επισκεφθεί όπως κάθε χρόνο, και τις 4 Ιερές Πανηγύρεις των Ενοριών που εορτάζουν στις 15 Αυγούστου.
 
Χθες Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018, χοροστάτησε στον Εσπερινό και την τελευταία Ιερά Παράκληση, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης, όπου και μίλησε κατάλληλα για την  Παναγία μας.
 
Το απόγευμα της Τρίτης 14 Αυγούστου 2018, παραμονή της Εορτής, χοροστάτησε ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Άνω Γλυφάδας. Κατά την τέλεση του Εσπερινού και μετά την Αρτοκλασία, εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας. 
 
Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος, ορμόμενος από το Οκτάηχο Δοξαστικό της Παμομονής της Κοιμήσεως της Παναγίας μας  «περιφρουρῆσαι καὶ σῶσαι, ἀπὸ πάσης προσβολῆς ἐναντίας τὴν νεολαίαν σου· τὴν γὰρ σὴν προστασίαν κεκτήμεθα » αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας, Αγγέλου και Δημητρίου, και συγκινημένος ζήτησε από όλους να πουν ένα ευχαριστώ για το θαύμα της Παναγία μας!!! Το Εκκλησίασμα ξέσπασε σε αυθόρμητα χειροκροτήματα και δοξολογίες για το ανέλπιστο νέο.