Ο μητροπολίτης στην κατασκήνωση φοιτητριών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/08/2018

Την Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγ. Αιμιλιανού στην Καλλιμασιά, επισκέφθηκε την Κατασκήνωση των Φοιτητριών της Χ.Φ.Ε Αθηνών οι οποίες φιλοξενούνται στον Προφήτη Ηλία Θυμιανών της Πνευματικής Εστίας Χίου « Ο ΑΛΕΞΝΑΔΡΟΣ ΓΚΙΑΛΑΣ». Στην συνάντηση παρευρέθησαν και μέλη της Εστίας Χίου που εργάζονται για την λειτουργία των κατασκηνώσεων.

Οι φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν απορίες και προβληματισμούς σε πνευματικά θέματα σχετιζόμενα κυρίως με την Ομολογία Πίστεως ( που είναι και η φετινή ονοματοθεσία της Κατασκηνώσεως) και την ελευθερία που δίνει ο Χριστός και να ακούσουν τον Κατηχητικό λόγο του Σεβασμιωτάτου με σύντομο και ευχάριστο τρόπο ώστε να τονωθεί το ορθόδοξο φρόνημα τους, επίσης επί τη ευκαιρία της ενασχολήσεως τους με τις ΩΔΕΣ της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης είχαν την ευλογία να ακούσουν τον συσχετισμό τους με τους ειρμούς του Μικρού και Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Μητροπολίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνεχιζόμενη πνευματική επικοινωνία της Χ.Φ.Ε με την Χίο προσφέροντας ένα Βιβλίο σε κάθε φοιτήτρια.

Οι φοιτήτριες τραγούδησαν με κέφι Κατασκηνωτικά Τραγούδια και η επικοινωνία ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και την ευχή της συναντήσεως στον ίδιο χώρο την επόμενη χρονικά.