Ιερέας σε ρόλο...τροχονόμου (photos)

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 22/07/2018

Φωτορεπορτάζ ierovima.gr  -Αμαλιάδα, Σάββατο 21 Ιουλίου και ώρα 19.30. Ο γαμπρός Σαράντης Παλαιολόγος (γιός του αντιδημάρχου του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης) έφθασε με την νταλίκα του στον ιερό ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας  ενώ πίσω ακολουθούσαν άλλες πέντε νταλίκες φίλων του.

 

Όλες σταματούν επί της οδού που οδηγεί στην διασταύρωση με Κουρούτα. Κορναρίσματα, μαρσαρίσματα έξω από τον ναό,  περιμένοντας την νύφη! Οι δεκάδες προσκεκλημένοι συνεχίζουν να έρχονται πεζή ενώ λόγω της αυξημένης κίνησης αρχίζει να δημιουργείται  και ανάσχεση της κυκλοφορίας.

 

Τότε λοιπόν αναλαμβάνει δράση  ο εφημέριος του ναού ο πατήρ Κωνσταντίνος. Βγαίνει με τα άμφια στο δρόμο, κάνει με το χέρι του νόημα να απομακρυνθούν οι νταλίκες, ενώ την ίδια στιγμή με άψογο τρόπο έχει διακόψει την κυκλοφορία στην αριστερή λωρίδα για να φύγουν πρώτα οι νταλίκες.  Όλοι οι οδηγοί υπακούουν στα σήματα του ιερέα…τροχονόμου, ενώ κάποια στιγμή διακόπτει την κυκλοφορία και στις δύο λωρίδες για να περάσουν οι πεζοί. «Προέχει η ασφάλεια των προσκεκλημένων που έρχονται στο ναό και φυσικά δεν πρέπει λόγω του Μυστηρίου να προκληθεί συμφόρηση…» λέει ο πατήρ Κωνσταντίνος αφού ολοκλήρωσε το έργο του και κατευθύνεται με βήμα γοργό προς τον ναό του.