Κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο στη Βόρεια Εύβοια

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/11/2012

(Ι.Μ.Χαλκίδος) Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 το απόγευμα μετέβησαν από την Χαλκίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Δημήτριος Τσομώκος με το μέλος του Δ. Σ. κ. Στράτο Καρλατήρα, προκειμένου να συναντηθούν με τους Φαρμακοποιούς της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν στην προσωπική γραπτή πρόσκληση που τους απέστειλε ο Σεβασμιώτατος. Στη συνάντηση συμμετείχαν και εθελοντές Ιατροί και εκπρόσωπος του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και ο σκοπός της υπήρξε η ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου ανασφαλίστων και ανέργων συνανθρώπων μας στην Βόρειο Εύβοια, ομοίου μ’ εκείνο που λειτουργεί στην Χαλκίδα, υπό την αιγίδα της Μητροπόλεώς μας. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ανέφερε τον σκοπό ίδρυσης και υπέδειξε τον τρόπο λειτουργίας του αντίστοιχου Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου της Χαλκίδας τονίζοντας πώς η συμμετοχή της Τοπικής Εκκλησίας στη συγκεκριμένη συλλογική δράση, στοχεύει στην ανακούφιση του κάθε πάσχοντος και εμπερίστατου αδελφού, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος και εθνικότητος, γεγονός που χαρακτηρίζει όλη τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι παριστάμενοι ιατροί και φαρμακοποιοί εξέφρασαν την προθυμία τους ώστε να συμβάλουν εθελοντικά και αυτοί σε μια δραστηριότητα, της οποίας την ανάγκη αλλά και την έμπνευση, είχαν οι ίδιοι όπως ανέφερε επανειλημμένα και ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση, την οποία όλοι οι παριστάμενοι την θεώρησαν ως ιδρυτική της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου -Φαρμακείου της Βορείου Ευβοίας. Όλοι ανεχώρησαν πεπεισμένοι πως η συλλογική κοινωνική δράση, η συνεχώς υποστηριζόμενη από τον κάθε ένα που μπορεί να προσφέρει, είναι η μόνη θεραπεία της νοσηρής κρίσης.