Στην Ι.Μ Σύρου ο πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ Γλυφάδας και ο ιεροκήρυξ της Ι.Μ. Δημητριάδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/03/2011

Ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας π. Αλέξιος Ψωΐνος και ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος π. Επιφάνιος Οικονόμου, ήταν προσκεκλημένοι του μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

Ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος μίλησε το απόγευμα της Κυριακής στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ερμουπόλεως, ενώ ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος μίλησε το πρωΐ στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Τήνου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στην ιερά νήσο Τήνο διενοριακή Σύναξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου είχε μεταφερθεί λιτανευτικώς από την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου η Τιμία Κάρα της Οσίας Πελαγίας, στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Τήνου, εκπρόσωποι των Αρχών του νησιού και πλήθος πιστών και προσκυνητών, κατά την οποία τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός και εψάλησαν οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.  την παρουσία πλήθους πιστών, του Δημάρχου Τήνου και ομίλησε ο Ιεροκήρυξ της Ι.Μητροπόλεως Δημητριάδος, Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου.

Το απόγευμα της Κυρακής 27ης Μαρτίου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στη διενοριακή Σύναξη, η οποία έλαβε χώρα στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Ερμουπόλεως, κατά την οποία εψάλησαν οι Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρό και ομίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιος Ψωίνος.