Φθιώτιδος:"Oύτε ο πλούτος καταδικάζει, ούτε η φτώχεια σώζει"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/11/2012

(Ι.Μ.Φθιώτιδος)Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος Ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμίας.

«Οι πλούσιοι καταδικάζονται και οι πτωχοί δεν σώζονται εάν δεν έχουν ενώσει την ζωή τους με την ζωή του Χριστού». Αυτά είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης και προέτρεψε τους μεν πλουσίους να απελευθερωθούν από τις αλυσίδες της εγωπάθειας και να προσφέρουν από το περίσσευμά τους στους πτωχούς αδελφούς μας, που τον τελευταίο καιρό έχουν πολύ αυξηθεί, τους δε πτωχούς να μην απελπίζονται και να έχουν την εμπιστοσύνη τους στην πρόνοια του Θεού. Καταλήγοντας επεσήμανε ότι «ούτε ο πλούτος καταδικάζει τον άνθρωπο, ούτε η φτώχεια τον σώζει. Η σωτηρία έρχεται και στους δύο ανάλογα με την χρήση του πλούτου και την αντιμετώπιση της φτώχειας».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε αρτοκλασία, την οποία προσέφερε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Οικογενειών Νόμου Φθιώτιδος. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την Πρόεδρο του Συλλόγου και ετόνισε ότι θα πρέπει να στηρίζουμε την πολύτεκνη οικογένεια γιατί έτσι στηρίζουμε το μέλλον της Ελλάδος. Στην αναλγησία του Κράτους να επιδείξουμε ως κοινωνία προσώπων συμπάθεια, στήριξη και αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της στο Ελληνικό γίγνεσθαι.

Ακολούθως τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ των ιδρυτών του Λυκείου Ελληνίδων.

Οι πρόεδροι του Συλλόγου Πολυτέκνων και του Λυκείου Ελληνίδων ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την συμπαράστασή του στο έργο τους.