"Ξεπουλήσαμε την Ελλάδα και γίναμε υποχείριοι των ξένων"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/11/2012

κείμενο φωτο ierovima

"Δυστυχώς γίναμε υποχείριοι των ξένων, των δανειστών μας και ξεπουλήσαμε την Ελλάδα...Τί σχέση έχουν αυτοί με την Ελλάδα μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας;", τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος ο οποίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ο οποίος πανηγύριζε με αφορμή την εορτή της μνήμης του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη."Μήπως όμως έχουμε και όλοι εμείς μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση αυτή;", αναρωτήθηκε ο σεβασμιώτατος και συνέχισε λέγοντας:"Είναι η ώρα να κάνουμε την επανάστασή μας και καλύτερη επανάσταση είναι η προσευχή. Να παρακαλέσουμε τον Χριστό και την Παναγία να μας οδηγήσουν στην έξοδο αυτής της κρίσης".

Τέλος σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο μητροπολίτης τόνισε ότι ο Χριστιανισμός είναι Θρησκεία Αγάπης και όχι της βίας ενώ κάποιοι τον καπηλεύονται για δικό τους όφελος.


Τόσο ο Μέγας Εσπερινός χθες όσο και ο σημερινός Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία σήμερα, τελέστηκαν μέσα σε απόλυτη εκκλησιαστική τάξη και σε αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα ο αρχιμανδρίτης Στέφανος Σουλιμιώτης, ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Βασιλείου και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι νέοι της Ενορίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Ενώσεως Ποντίων Σουρμένων παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου.