Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Χριστός δεν φανατίζει, δε διχάζει, δεν ευλογεί τη βία»

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 04/11/2012

Τον νέο άμισθο Πρεσβύτερο π. Δημήτριο Γουρνάρη χειροτόνησε χθες στον 2οβαθμό της Ιερωσύνης ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος,στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου. Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε στον νέο Πρεσβύτερο ότι στην κρίσιμη αυτή εποχή για τον τόπο «καλείσαι και καλούμαστε να διαφυλάξουμε την Ορθόδοξη πίστη και την ενότητά μας σ’ αυτή την πίστη, για την οποία αξίζει και να θυσιαστούμε. Καλούμαστε να περιορίσουμε τα λόγια και να μιλήσουμε με έργα, να μιλήσουμε περισσότερο στο Θεό για τους ανθρώπους, δηλ. να προσευχηθούμε, έντονα και έμπονα…» Τόνισε, επίσης, στον π. Δημήτριο ότι εισέρχεται «στην ιερατική οικογένεια της Τοπικής Εκκλησίας, όπου όλοι μαζί δίνουμε τη μαρτυρία Ιησού Χριστού για την σωτηρία των ανθρώπων…»

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η πορεία του κληρικού δεν είναι ατομική: «Ό,τι σε αφορά, αφορά όλους μας. Η δική σου αγιότητα θα είναι αγιότητα όλων μας. Αλλά και η πτώση του κάθε κληρικού, είναι πτώση όλων μας. Η σωτηρία μας αφορά όλη την κοινότητα, δεν είναι ατομικό κατόρθωμα. Όποιος πιστεύει ότι είναι άξιος της σωτηρίας του, την ίδια στιγμή έχει πέσει λόγω του εγωισμού του. Το έργο σου είναι να τελείς το Μυστήριο της Ευχαριστίας, μέσα από το οποίο πηγάζουν όλα τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας και να συγκροτείς σε κάθε Θεία Λειτουργία το Σώμα του Χριστού, για να σώζεσαι εσύ και οι πιστοί…»

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε και για το έργο της ειρήνης, το οποίο πρέπει να επιτελεί ο Κληρικός ανάμεσα στους ανθρώπους, προκειμένου να μην τους φέρνει ποτέ σε διχασμό και διάσταση. «Αυτό πρέπει να είναι κριτήριο της ζωής, των λόγων και των έργων σου. Να νιώθουν οι άνθρωποι ότι φέρεις την αύρα του Θεού, την πραότητα και την ταπείνωση του Χριστού. Ο Χριστός δεν φανατίζει, δεν διχάζει, δεν ευλογεί τη βία και την διάκριση των ανθρώπων.Ήρθε για να σώσει όλους. Και αυτό το επέτυχε με την σταυρική θυσία και την ταπεινή αγάπη. Αυτή έφερε την ανάσταση και τη λύτρωση στους ανθρώπους. Δε σηκώνουμε ποτέ τα χέρια γροθιά, ούτε, όμως, τα κρεμάμε απελπισμένα, παραιτούμενοι, μη μπορώντας να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Απλώνουμε τα χέρια ικετευτικά και προσευχόμαστε, ευλογούμε και φέρνουμε τη Χάρη του Θεού στους ανθρώπους. Απλώνουμε τα χέρια μας και σταυρωνόμαστε, κάνοντάς τα αγκαλιά αλληλεγγύης για όλους τους ανθρώπους, μηδενός εξαιρουμένου…»

 

Ο νέος Πρεσβύτερος θα διακονεί προσωρινά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου.

 

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου