100 χρόνια … στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/10/2012

Με πενθήμερο εορτασμό, θα τιμηθεί η επέτειος των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των περιοχών της Μακεδονίας, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Κρήτης, της Ηπείρου και της Θράκης, από την εκκλησιαστική κοινότητα Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

 

Την 26η Οκτωβρίου, συμφώνα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα γίνει υποδοχή της ημέρας με 15λεπτη κωδωνοκρουσία προς της ενάρξεως του Όρθρου. Ενώ με το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει πανηγυρική Δοξολογία.

 

Την 27η Οκτωβρίου. το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου, ενώ το απόγευμα στις 7:30, θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Ναού, μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση. Τα χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού,  με διδασκαλεία του Στάθη Καλογερόπουλου, θα παρουσιάσουν χορούς από τα απελευθερωθέντα μέρη της πατρίδος μας και θα δώσουν το έναυσμα για μια γιορτή, με συμμετοχή όλων των ενοριτών στον χορό.

 

Την 28η Οκτωβρίου, θα ψαλεί Δοξολογία και στις δύο Θείες Λειτουργίες που τελούνται κάθε Κυριακή στο Ναό, ενώ κατά την πρώτη θα τιμηθεί η ενορίτισσα Ευαγγελία Πλατανιώτη, αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης για την συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου.

Την 29η και 30η Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή στην Μακεδονία, με προσκύνημα στην εικόνα του Άξιον Εστίν στο Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, και τον τάφο του γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, στην Μονή Ιω. Θεολόγου Σουρωτής.

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου

Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως