Ιερώνυμος: "Άδειασαν τα ταμεία της Εκκλησίας"!- Οι δηλώσεις σε βίντεο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 24/10/2012

Η οικονομική κρίση, όπως ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και κάποιοι συνεργάτες του φοβόντουσαν, πλήττει και την Εκκλησία της Ελλάδος, αφού τα ταμεία της αδειάζουν και 300 υπάλληλοί της κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο!
 «Η Εκκλησία μας μετά από δύο μήνες δεν  θα έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους και  αν δεν βρει τρόπο να εξασφαλίσει  τα χρήματα για την πληρωμή των υπαλλήλων, δηλαδή 300 ανθρώπων, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν και να μείνουν άνεργοι».
Αυτό  είπε σε δηλώσεις του στη δημοσιογράφο Βιβή Ανδρίτσου του δημοτικού τηλεοπτικού  σταθμού της Θεσσαλονίκης TV100.  
Είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δηλώνει δημόσια πως τα ταμεία της Εκκλησίας στεγνώνουν με ότι αυτό αρνητικό συνεπάγεται. Και δεν είναι μόνο ότι θα μείνουν στο δρόμο 300 οικογένειες αλλά και ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην πλούσια φιλανθρωπική δράση της Εκκλησίας.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απέδωσε  την υστέρηση εσόδων, στα ξενοίκιαστα  κτίρια της Εκκλησίας, στα νοικιασμένα που δεν  πληρώνουν και στις μετοχές της  Εκκλησίας στην Εθνική Τράπεζα που ήταν το μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

«Ποια διαμερίσματα όταν είναι όλα ξενοίκιαστα, ποια μισθώματα όταν όλα είναι απλήρωτα, ποια μερίσματα από τις τράπεζες, που πήραν ότι μετοχές υπήρχαν  και εξαφάνισαν όλη την οικονομική δυνατότητα της Εκκλησίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ιερώνυμος και συνέχισε: όλα όσα ακούγονται περί τεράστιας  περιουσίας της Εκκλησίας «είναι ένα πολύ μεγάλο παραμύθι και το τραγικό είναι οτι ενώ έχουν δοθεί απαντήσεις επί απαντήσεων όλοι κάνουν ότι το αγνοούν».  
Πάντως ο κ. Ιερώνυμος δεν φαίνεται διατεθειμένος να  αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Εκκλησία.  
«Εγώ τι πρέπει να κάνω; Να κάνω αυτό που μου ζητάνε οι άλλοι χωρίς να το πιστεύω ή  να κάνω αυτό που πιστεύω ότι θα φέρει καρπό. Εγώ δεν ήρθα για  να αντιγράψω κάποιον άλλο εγώ ήρθα να εργασθώ με τον τρόπο που νομίζω ότι πρέπει να εργασθεί ένας Αρχιεπίσκοπος» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «Δεν είμαι ούτε πολιτικό πρόσωπο, ούτε στρατιωτικό πρόσωπο. Είμαι ο Αρχιεπίσκοπος που  θέλει να δώσει τη ζωή του για  τον φτωχό άνθρωπο τον πονεμένο άνθρωπο να κρατήσει την Εκκλησία ενωμένη και αν μπορέσει να καταφέρει μέσα από αυτήν την ενότητα να βοηθήσει τον τόπο που περνάει δύσκολες ώρες και έτσι νομίζω ότι θα έχω εκπληρώσει την αποστολή μου».