Ιακώβου και Χριστοδούλου των Αρχιεπισκόπων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/10/2012

Ο Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων Επιφάνιος, κατά την Θεία Λειτουργία που τέλεσε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, στον παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, της ενορίας Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, εφορμούμενος από την Ευαγγελική περικοπή, μίλησε για την ευγνωμοσύνη.

Ευγνωμοσύνης ένεκεν, η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης, τελεί κατ΄ έτος επιμνημόσυνες δεήσεις, την Κυριακή προ της επετείου της κοιμήσεως  εκάστου των διατελεσάντων από του 1935 -που δημιουργήθηκε ο Ναός- και εξής, Αρχιεπισκόπων Αθηνών.

Επειδή η Κυριακή που προηγείται της 25ης Οκτωβρίου, ημέρα κοιμήσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου πρώην Αθηνών κυρού Ιακώβου (+1984), συνέπεσε με την εορτή του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω, το όνομα του οποίου έφερε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κυρός Χριστόδουλος (+2008)κατά την επιμνημόσυνο δέηση που τελέσθηκε, ο Μητροπολίτης Θήρας, εμνημόνευσε των ονομάτων αμφοτέρων των μακαριστών Πρωθιεραρχών.  

Στην Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο συλλειτούργησαν μετά του Ιεράρχου οι εκ των εφημερίων του Ναού Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου και Οικονόμος Ιωάννης Μεταξάς, καθώς και ο διάκονος Βασίλειος της Μητροπόλεως Θήρας.

Ομοίως μνημόσυνο τελέσθηκε κατά την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε και στο Ναό της Αγίας Μαρίνης από τους  πρωτοπρεσβυτέρους Εμμανουήλ Βασιλάκη και Λάμπρο Ξεσφύγγη, ενώ των ονομάτων των μακαριστών Ιεραρχών εμνήσθει και ο εκ των εφημερίων του Ναού Ιερομόναχος Ευσέβιος Μεάντζια που εντεταλμένα ελειτούργησε στην Μονή Μεταμορφώσεως στο Μήλεσι Αττικής .

 

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου

Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως