Αγ. Νικόλαος Σπάτα: Συλλειτουργία Γερμανού και Χρυσοστόμου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/05/2018

Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες θα συλλειτουργήσουν στο προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα οι μητροπολίτες  Ηλείας και Πατρών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ι.Μ.Ηλείας: «Την Πέμπτη 10 του μηνός Μαΐου το πρωϊ, θα τελεσθή στην πανηγυρίστρα  Πολυαρχιερατική  πανηγυρική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ.Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου από  τον Μητροπολίτην μας  κ.Γερμανόν και τον Επίσκοπον  Ανδρούσης  κ.Κωνστάντιον. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθή  η   Λιτάνευσις  της Σεπτής Εικόνος του Θαυματουργού Αγίου Νικολάου έως τις βρύσες του Προσκυνήματος».

Στις 9 και 10 Μαίου πανηγυρίζει ο Άγιος Νικόλαος Σπάτων, το μοναστήρι που ανήκει στην Ι.Μ.Ηλείας. Εκείνο το διήμερο θα ξεκινήσουν  πολλές δεκάδες πιστών που με τα πόδια για να φθάσουν στον Άγιο Νικόλαο στα Σπάτα, αφού διανύσουν μια απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Πολλοί είναι οι Ηλείοι αλλά και οι Αχαιοί  που πηγαίνουν τέτοια μέρα για προσκύνημα στον Αη Νικόλα του Σπάτα και μάλιστα κάποιοι πηγαίνουν για να εκπληρώσουν το τάμα τους με τα πόδια.

Κατά μήκος της εθνικής οδού θα συναντήσει κάποιος νέους ανθρώπους από την Αχαΐα αλλά και την Ηλεία που με ευλάβεια κατευθύνονται για να προσκυνήσουν το λείψανο του Άγιου Νικόλαου.

Πολλοί Ηλείοι και Αχαιοί οδοιπόρησαν χθες και προχθές προς τον Άγιο Νικόλαο για να προσκυνήσουν γιατί φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν στις 9 και 10 του μηνός που η περιοχή κατακλύζεται από χιλιάδες πιστούς.