Εορτή του Αγίου Γερασίμου στη Μητρόπολη Νικαίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/10/2012

Του Παναγή Φωκά

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου, το νέου ασκητού και θαυματουργού, στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας σύσσωμής της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας του Πειραιά και περιχώρων.

Κατά τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό ο οποίος ετελέσθη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος, συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμων και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τιμαθείας Ιωακείμ.

Στον Ιερό Ναό προσήλθε πλήθος Κεφαλλήνων απ’ όλα τα προάστια της Αθήνας και του Πειραιά προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη και να προσκυνήσουν τη εικόνα του Πολιούχου προστάτη μας, ενώ στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε συγκίνησε η μεγάλη αρτοκλασία από πιστούς συμπατριώτες μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιεροψάλτες ήταν της χορωδίας του Νίκου Βάλσαμου. Την εικόνα του Αγίου μας κρατούσε ο συμπατριώτης μας πατέρας Γεώργιος Αντζουλάτος.

Μετά το πέρας του αρχιερατικού εσπερινού πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας του Αγίου μας πέριξ του Ιερού Ναού.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που και φέτος διοργανώνει με επιτυχία η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα του Πειραιά παρέστησαν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς, ο Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Βαγγέλης Σπαθής, ο αντιπρόεδρος Ηλίας Αλυσανδράτος, ο Γ.Γ. Βαγγέλης Σκλαβούνος, η ταμίας Έφη Αλεξάτου, ο έφορος Παύλος Καρούσος, καθώς και τα μέλη του ΔΣ της Αδελφότητας κα Βουτσινά και ο κ. Παπαθεοδωράτος. Επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος των Κεφαλλήνων της Κηφισίας Διονύσης Κεκάτος, ο αντιπρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών Τάσος Βαλλιανάτος, ο Πρόεδρος των Καμιναράδων Ηλίας Γαλιατσάτος καθώς και ο Πρόεδρος των φαρσινών Κώστα Βουτσινάς.