Εκδήλωση από την ΠΕΘ Ηλείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/04/2018
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε.Θ.) ΗΛΕΙΑΣ
«Επιστημονικό Σεμινάριο Ορθοδόξου και Φιλοσοφικού Στοχασμού»
(Το Σάββατο 21 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην Χριστιανική Ένωση Πύργου).
 
Μετά από τις δύο πρόσφατες εκδηλώσεις με  εκλεκτούς ομιλητές, τον κ. Χρήστο Τερέζη, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών,  και τον π. Γεώργιο Μεταλληνό Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία το δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο του τοπικού παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) Ηλείας, με τον ακαταπόνητο Πρόεδρο κ. Νικόλαο Ζαχαριάδη Καθηγητή Θεολόγο, καθώς επίσης και τα ακάματα μέλη αυτού, κ. Αλέξιο Κούνα και την κ.Αριστέα Πίππα-Παπαδημητρίου, σε αγαστή πάντα συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΝ και την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, μία ακόμη αξιόλογη και άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση, θα πραγματοποιήσει το προσεχές Σάββατο 21 Απριλίου 2018  και ώρα 7:00 μ.μ., στην πάντα φιλόξενη και ευγενώς χορηγηθείσα αίθουσα της Χριστιανικής Ένωσης Πύργου (Οδός Μ. Αλεξάνδρου αρίθμ. 4 όπισθεν ΟΤΕ).
 
Πρόκειται για ένα  ενδιαφέρον Επιστημονικό Σεμινάριο Ορθοδόξου και Φιλοσοφικού Στοχασμού, με ομιλητές  δύο εκλεκτούς και λαμπρούς Πανεπιστημιακούς Καθηγητές: Τον κ. Κωνσταντίνο ΝιάρχοΚαθηγητή Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα: «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ». Και τον κ. Φίλιππο Νικολόπουλο τέως Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί τον Ιερό Κλήρο, τις τοπικές Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, τον ευσεβή λαό του Πύργου, καθώς επίσης και της ευρύτερης περιοχής, να παρακολουθήσουν και αυτό το άκρως ενδιαφέρον Επιστημονικό Σεμινάριο Ορθοδόξου και Φιλοσοφικού Στοχασμού, διότι έχουμε καθήκον και υποχρέωση ως Ορθόδοξοι  Χριστιανοί  Έλληνες, στους ζοφερούς και χαλεπούς καιρούς που ζούμε, να μην αλλοιωθεί η Θρησκευτική και η Εθνική μας Ταυτότητα!