Παναγία Τρυπητή: Απόδοση εορτής

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/04/2018

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, πλαισιωθέντος από πολλούς ιερείς, και σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε χθες το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής η Απόδοση της εορτής Της.

          Πιστοί απ’ όλη την Ελλάδα επισκέφτηκαν το Ιερό Προσκύνημα και εναπόθεσαν στην ιερή και θαυματουργή Της εικόνα τις προσευχές τους, ενώ στο πρόσωπό τους ήταν ορατή η βαθύτατη ευλάβεια και η θερμή εμπιστοσύνη προς την αιώνια Μάνα μας, που πάντοτε αγκαλιάζει τον καθένα μας, παρέχοντας παρηγοριά, σιγουριά και ελπίδα.

          Στην σύντομη ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές τής εορτής για την προσφορά τους αλλά και τους πιστούς που συνέρρευσαν κατά χιλιάδες για ακόμα μια χρονιά στο Ιερό Προσκύνημα, ζήτησε να απευθύνουμε δεήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο ώστε να μας χαρίζει υγεία και να σώσει την πατρίδα μας από τα πολλά προβλήματα που την ταλαιπωρούν.

          Κατά τη διάρκεια της Αποδόσεως της εορτής εψάλησαν οι ειδικοί Χαιρετισμοί προς την Ζωοδόχο Πηγή και ακολούθως η Ιερά Εικόνα, έπειτα από μικρή εντός του Ιερού Ναού λιτάνευση από τους ιερείς, επανατοποθετήθηκε στο θρόνο Της.

 

            ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ