"Πορεία προς την Ανάσταση"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/03/2018

Η Ιερά  Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 πραγματοποίησε πασχάλια εκδήλωση με θέμα: «Πορεία προς την Ανάσταση» στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

  Ο Χορός του Παραρτήματος Φαρσάλων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας συνεπικουρούμενος από σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής της Καρδίτσας έψαλλε ύμνους από την πλούσια υμνολογία της Αγίας και Μεγάλης εβδομάδος.

  Το χορό διηύθυνε ο Αρχιδιάκονος π. Θωμάς Κάιας, Δάσκαλος του Παραρτήματος της Σχολής στα Φάρσαλα. Το θεολογικό περιεχόμενο αυτών ανέπτυξε ο Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Αναστασόπουλος, εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού.

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος συνεχάρη όσους κοπίασαν για την πραγμάτωση της πασχάλιας εκδήλωσης, η οποία μας εισήγαγε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους παρισταμένους, ιδιαιτέρως δε τον εκπρόσωπο του Διοικητή 61 ΜΕ κ. Θωμά Κόνιαρη, Λοχαγό και τον κ. Κωνσταντίνο Δερλό, Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Φαρσάλων και Διευθυντή του 3ου Δημοτικού της πόλεως.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Κορνούτος