Τρισάγιο εις μνήμην του μακαριστού Ιεράρχου Σηλυβρίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/02/2018

 

 

Ι.Μ.Καλαβρύτων Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την εις Κύριον εκδημία τού μακαριστού Ιεράρχου Σηλυβρίας κυρού Αιμιλιανού Τιμιάδη και το μεσημέρι, κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου, τελέστηκε τρισάγιο επί του μνήματός του στο κοιμητήριο Αιγίου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σηλυβρίας κατά την παραμονή του στην Αιγιάλεια διακρίθηκε διά τον ιεραποστολικό ζήλο του, καθώς, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, μετέβαινε ακούραστος από χωριό σε χωριό, με νεανική φλόγα και δύναμη για να ιερουργήσει, να εξομολογήσει, να κηρύξει τον Θείο  Λόγο, να παρηγορήσει και να συμβουλεύσει. Ενδιαφερόταν για όλα τα θέματα της καθημερινής ζωής, για την ανάπτυξη της περιοχής, το περιβάλλον, τον μοναχισμό και τα κοινωνικά προβλήματα. Στο πρόσωπό του συναντήθηκαν η ευγένεια και λευκότητα της ψυχής, η ακεραιότητα του χαρακτήρος, η απροσμέτρητη καλοσύνη και η εύστοχη κρίση.

Ακολούθως, οι ιερείς τέλεσαν τρισάγιο στον προκάτοχο του σεπτού Ποιμενάρχη μας, αοίδιμο Μητροπολίτη κυρό Γεώργιο, αλλά και στους μακαριστούς γονείς του,  Γεώργιο και Νικολίτσα.