Εκεί που κτυπά η καρδιά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 16/10/2012

Το απόγευμα της 15ης Οκτωβρίου ε.ε., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος,συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ.Επίσκοπο Κατάγκας κ.Μελέτιο και τον Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Νάρκισσο Γκάμμο, Σχολάρχη της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Άγ.Αθανάσιος»,επέστρεψε αεροπορικώς στην πόλη Lubumbashi της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, όπου παρέστη σε εόρτια εκδήλωση της Eλληνικής Κοινότητος προς τιμήν Του

 

            Κατά τους σχετικούς χαιρετισμούς επεσημάνθη η σπουδαιότητα της διαφυλάξεως της ελληνικής συνειδήσεως και των πατρώων ηθών και η μεταλαμπάδευση των οικουμενικών αξιών του ελληνισμού σε όσους το επιθυμούν, ενώ η νεολαία παρουσίασε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και τραγούδια.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Εντιμότατοι κ.κ. Cristian Mwan, Υπουργός Οικονομίας της επαρχίας Κατάγκας, Naton Κasongo, εκπρόσωπος της τοπικής κυβερνήσεως Κατάγκας,  Γεώργιος Ψαρομάτης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος, Γεράσιμος  Ντούνης, Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος στην πόλη Lubumbashi, Philippe Heurts, Υποπρόξενος του Βελγίου, Μαlta Forest, Επίτιμος  Πρόξενος της Γαλλίας, Jacques Somville, Επίτιμος  Πρόξενος της Αυστρίας. Ιδιαιτέρως τιμητική υπήρξε και η προσέλευση του εκπρόσωπου του Εξοχ. Munongo, Βασιλέα των Bayeke.

 

Αρχιμ.Νάρκισσος Γκάμμο