Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος στο Λονδίνο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/01/2018
Από το blogspot του π. Αναστασίου Σαλαπάτα: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος καί Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, κατά κόσμον Νικόλαος  Άνθης, παλαιός συμφοιτητής και αγαπημένος και πολυσέβαστος φίλος του παρόντος ιστολόγου, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο, συνοδευόμενος από δύο κληρικούς συνεργάτες του, με σκοπό να τελέσει τη βάπτιση τέκνου φιλικής του οικογένειας στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας.
 
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη μεγαλούπολη του Λονδίνου ο Άγιος Θεσσαλιώτιδος επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος φιλοξένησε με εγκαρδιότητα τον επισκέπτη Αρχιερέα και γευμάτισαν μαζί στην τράπεζα των Θυατείρων.
 
Φυσικά και η ημετέρα ταπεινότητα είχαμε την ωραία ευκαιρία να συναντηθούμε μετά από πολλά χρόνια με τον αγαπητό μας φίλο, και περιοδεύσαμε για λίγο στο πανέμορφο και στολισμένο κεντρικό Λονδίνο.
 
Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου ήταν βέβαια πολύ σύντομη, αλλά άφησε το αποτύπωμά της στην ψυχή μας, και ιδιαίτερα αυτές τις χαρούμενες και εορταστικές ημέρες. Θα τον αναμένουμε σύντομα και πάλι στη φιλόξενη αυτή χώρα της Παροικίας μας, για να έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε πνευματικά την ευγενική παρουσία του.