Δέματα Αγάπης από την μητρόπολη Πειραιώς

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/12/2017
Ανοικτό παρέμεινε όλες αυτές της ημέρες, ακόμη και ανήμερα της Εορτής των Χριστουγέννων, το « Δος ημίν σήμερον» της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με σκοπό να προσφέρει φαγητό σε αναξιοπαθούντες αδελφούς μας.
 
Εξάλλου, με την ευκαιρία της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και του Αγίου Δωδεκαημέρου, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς βρέθηκε αρωγός και συμπαραστάτης σε συνανθρώπους μας οι οποίοι αγωνιούν και παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητας.
 
Τις προηγούμενες ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, προσέφερε περισσότερα από 7.000 δέματα αγάπης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς σε απόρους οι οποίοι καθημερινά σιτίζονται μέσω των Ενοριών της τοπικής μας Εκκλησίας.
 
 
Ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα πρόσωπα εκατοντάδων εθελοντών και εθελοντριών της Μητροπόλεώς μας που, καθημερινά, προσφέρουν από το χρόνο και την οικονομική τους δυνατότητα, προκειμένου για να γίνει πραγματικότητα και πράξη ο Ευαγγελικός λόγος.
 
Αναφερόμενος στην Μητρόπολη των Εορτών, υπογράμμισε πως ο Θεός με την γέννησή του δέχθηκε όλες μας τις ταλαιπωρίες και τα βάσανα και θέλησε να τα αλλάξει, όχι με την εξουσία, αλλά με την αγάπη και την ταπείνωση.
 
Την ίδια στιγμή ο Σεβασμιώτατος παρέλαβε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Σταδίου Καραϊσκάκη κ.Βασίλη Βασιλειάδη, επιταγή ύψους 10.000 ευρώ, εκ μέρους του κ.Ευάγγελου Μαρινάκη, με σκοπό τα χρήματα αυτά να ενισχύσουν το Φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και να μπορέσουν να ανακουφίσουν έτι περαιτέρω οικογένειες και μοναχικούς αδελφούς μας με την αγορά τροφίμων, φαρμάκων κλπ.
 
Επίσης ο Σεβασμιώτατος παρέλαβες από τον κ.Βασιλειάδη το ποσό για την κάλυψη της μισθοδοσίας 4 κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας που έχει αναλάβει η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο κ.Μαρινάκης σε μηνιαία βάση.
 
Χριστουγεννιάτικη Μουσική παιάνισε ο Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Πειραιά, ενώ Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα έψαλλε η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.