ΚΔ' Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψις Εντεταλμένων Εκκλησιών και Ι. Μητροπόλεων δια θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/10/2012

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη, με την φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μη-τροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, από 15 έως 17  Οκτωβρίου 2012, η «ΚΔ'  Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Η ελπίδα της Ορθοδόξου Εκκλησίας για την αιωνιότητα και οι πλάνες των "εσχατολογικών" αιρέσεων».

Στην Συνδιάσκεψη συμμετέχουν Εντεταλμένοι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την  Εκκλησία της Ελλάδος και έχουν Πανορθόδοξη απήχηση, καθόσον ασχολούνται με τα θέματα της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού, ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων και φιλοξενών την Συνδιάσκεψη, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Στη συνέχεια θα αναγνωστούν τα Μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

 Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των εργασιών θα ολοκληρωθεί με την Εισήγηση του Ελλογιμ. Αναπλ. Καθηγητή  της Θεολογικής Σχολής  Α.Π.Θ. κ. Βασίλειου Τσίγκου, με θέμα: «Τα έσχατα στη θεολογία και ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

 Την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου θα ακολουθήσουν οι εξής εισηγήσεις: του Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. Κων/νου Παπαθανασίου Δρος Θ., με θέμα: «Εσχατολογία, τα βιβλικά δεδομένα», του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αυγουστίνου Μύρου Δρος Θ., με θέμα: «Εσχατολογικές πλάνες των Πεντηκοστιανών στο φως της Ορθοδοξίας», του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γρηγορίου Κωνσταντίνου, Καθηγητή ΑΕΑΘ, με θέμα: «Οι εσχατολογικές προσδοκίες των Μορμόνων, θάνατος, κρίση, ανάσταση», του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Βασίλειου Γεωργόπουλου, Λέκτορα Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., με θέμα: «Η εσχατολογία των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας», του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Κυριακού Τσουρού Δρος Θ., με θέμα: «Η "εσχατολογία" των "μαρτύρων του Ιεχωβά"» και του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Κων/νου Στρατηγόπουλου, με θέμα: «Διαστρεβλώσεις της εσχατολογίας από διάφορες ομάδες».       

 Στα πλαίσια του Προγράμματος, θα λάβουν τον λόγο Εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων, για να εκθέσουν την δράση τους.

 Την τρίτη ημέρα του Συνεδρίου, θα γίνει γενική συζήτηση επί των Πορισμάτων της Συνδιασκέψεως και η έγκριση αυτών.

            

 

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.