Η πανήγυρις της Ι.Μ. Αγίας Σκέπης Νέας Βύσσας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/10/2012

Η εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάστηκε και φέτος στην νεοϊδρυθείσα Ιερά Μονή Αγ. Σκέπης και Αγ. Παρασκευής Νέας Βύσσης.

Το απόγευμα της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου ε.ε. έγινε υποδοχή του ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και ακολούθησε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού. Παρόντες ήταν οι αδελφοί της Μονής, κληρικοί από την Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την Ι. Μητρόπολη Σπάρτης, την Ι. Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής που ήλθαν στην Μητρόπολη μας με την ευκαιρία της τελέσεως του 3ετούς μνημοσύνου του μακαριστού Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κυρού Νικηφόρου, κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ν. Βύσσας κ. Απ. Σιαντίδης, ο Υποδιοικητής της 3ης Μ/Κ ΤΑΞ ΡΙΜΙΝΙ και πλήθος κόσμου.

Την κυριώνυμη της εορτής ημέρα τελέστηκε Όρθρος, Θ. Λειτουργία και Αγιασμός, παρουσία αντιπροσωπίας του Στρατού, των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ν. Βύσσας, του Γυμνασίου Ν. Βύσσας, του Ειδικού Γυμνασίου Ορεστιάδος και πλήθους προσκυνητών.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Ιερά Μονή Αγ. Σκέπης και Αγ. Παρασκευής Ν. Βύσσης βρίσκεται πολύ κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, πλησίον της Αδριανουπόλεως και ανάμεσα στα στρατιωτικά φυλάκια της μεθορίου.