Λαμπρή πανήγυρη της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Μοναστηράκι, στο Πυργί Κεφαλονιάς και εγκαίνια του Ενοριακού Κέντρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2012

Ένα από τα μεγάλα γιορτάσια της Παναγίας στην Κεφαλονιά είναι και του μικρού ναού στο χωριό Μοναστηράκι των Πρόννων στην Κεφαλονιά, όπου χαρακτηριστική κάθε χρόνο είναι η  αθρόα συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής.

Με εξαιρετική λαμπρότητα και με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Μυρτιδιώτισσας, στο Μοναστηράκι Κεφαλονιάς, η ανάμνησης των θαυμάτων της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου και πλήθος πιστών είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και να συμμετάσχουν στην ιερά πανήγυρη και στις λοιπές λατρευτικές εκδηλώσεις.

Στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδων, ο οποίος φανερά συγκινημένος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έκανε τα εγκαίνια του Ενοριακού Κέντρου του Ναού, το οποίο θεμελιώθηκε από τον ίδιον στις 15 Νοέμβριου 2007 και με την πρόνοια και την επιστασία του ιερατεύοντος Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και Αρχιερατικού επιτρόπου της περιοχής Αρχιμανδρίτη π. Φωτίου Γαβριελάτου και τις ανύστακτες προσπάθειες τόσο του ιδίου καθώς και του ενοριακού συμβουλίου και όλων των κατοίκων της περιοχής, σε τέσσερα μόλις έτη το όμορφο αυτό διώροφο κτίριο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε προς ευλογία των πιστών και κάλυψη των αναγκών σιτίσεως απόρων συνανθρώπων μας.

Στη συνέχεια παρατέθηκε τράπεζα για όλους τους προσκυνητές και τους συμμετέχοντες στην πανήγυρη Κληρικούς στον πρώτο όροφο του Ενοριακού Κέντρου.