Απάντηση στην επιστολή κληρικού-Στήριξη στον αρχιμ. Χρυσόστομο Μαϊδώνη

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 25/09/2012

"Το μήνυμα του κληρικού, του οποίου τα λοιπά  στοιχεία και η Μητρόπολη, στην οποία ανήκει,δεν δημοσιοποιούνται, επιχειρεί ατέχνως να χρεώσει σε κάποιους  από τους υποψηφίους για την Ι.Μ Ιερισσού έναν αδιάκριτο και στείρο τοπικισμό. Κάτι τέτοιο σαφώς δεν ισχύει, αφού ούτε ο πρωτοσύγκελλος π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ο οποίος είναι επίσημα υποψήφιος, ούτε  ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Ριγανάς, ο οποίος εσχάτως φέρεται ως υποψήφιος,  κατάγεται από την Μακεδονία. Ο π. Χρυσόστομος κατάγεται από την Λέσβο, και μάλιστα ήταν πνευματικοπαίδι του αειμνήστου Μητροπολίτου Νικοδήμου, ενώ ο π. Ιγνάτιος από την Κέρκυρα.Επομένως, ο ισχυρισμός του περί "Μακεδόνος Δεσπότου" είναι αν μη τι άλλο ανυπόστατος και αναληθής και προκαλεί θυμηδία σε κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, αφού είναι πασίγνωστο ότι η τε Κέρκυρα και η Λέσβος δεν ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας. Φαίνεται όμως, ότι η σπουδή και ο ζήλος κάποιων να βοηθήσουν τον εκλεκτό τους υποψήφιο με κάθε τρόπο, τους παρασύρει, ακόμα και σε τροποποίηση του γεωγραφικού χάρτη της χώρας! 
Ο ευσεβής λαός της Μητροπόλεως Ιερισσού δεν θέλει ντόπιο με την έννοια της καταγωγής, όπως  το θέτει ο κληρικός αυτός, αλλά ντόπιο με την έννοια του, κληρικού ο οποίος ζώντας για 30 χρόνια  στον τόπο αυτόν, δίπλα στον αείμνηστο Μητροπολίτη Νικόδημο, αγωνίστηκε, δούλεψε σκληρά, παρήγαγε τεράστιο έργο,  δοκιμάστηκε στην κρίση και στις συνειδήσεις  των πιστών και κρίθηκε ΑΞΙΟΣ  για την ανάδειξή του σε Μητροπολίτη. Τέτοιον "ντόπιο" θέλει ο λαός για την Μητρόπολή μας και αυτός δεν είναι άλλος από τον πρωτοσύγκελλο π. Χρυσόστομο Μαϊδώνη, ο οποίος καίτοι ξένος εκ καταγωγής, αγάπησε αυτό τον τόπο όσο κανείς και στάθηκε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας σαν αληθινός πατέρας!
 Τα υπόλοιπα περί "Βορείων και Νοτίων" , μάλλον αποσκοπούν στην δημιουργία εντυπώσεων και στην δημιουργία αναχωμάτων προστασίας για τον υποψήφιο, τον οποίο υποστηρίζει ο εν λόγω κληρικός.   


Στέφανος Γιάνναρος
      Δικηγόρος"