Σύναξη των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Φιλίππων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/09/2012

(εκ της Ι.Μ.)Πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, Σύναξη όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου στην Αίθουσα της «Πνευματικής Εστίας». Σκοπός της η οργάνωση και ο προγραμματισμός του ποιμαντικού και ευρύτερα του κοινωνικού έργου της τοπικής Μητροπόλεως για την νέα εκκλησιαστική περίοδο, η οποία άρχισε από την 1η του Σεπτέμβρη.

 Στην φθινοπωρινή αυτή Ιερατική Σύναξη θα συζητηθούν θέματα, θα ακουσθούν απόψεις, θα δοθούν συμβουλές και διευκρινίσεις  και θα χαραχθεί, για μιά ακόμη φορά, συντονισμένα και όσο γίνεται πιό αποτελεσματικά η πορεία της ποιμαντικής δράσεως.

 

Αποκλειστική επιδίωξη η πνευματική και κοινωνική διακονία του σημερινού ανθρώπου σε καιρούς κρίσιμους. Σύντομες τοποθετήσεις θα γίνουν στα θέματα οργανώσεως της Ενορίας και εξυπηρετήσεως των λατρευτικών, κηρυκτικών και κατηχητικών αναγκών των μελών κάθε εκκλησιαστικής Κοινότητος, και ακολούθως απολογισμός του έργου της Ευποιίας στα Τραπέζια Αγάπης σε Καβάλα και Χρυσούπολη, στο Θεραπευτήριο Χρονίως Πασχόντων, στην συμπαράσταση των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο, στην Εκκλησιαστική Κατασκήνωση, στην συγκέντρωση τροφίμων και την διανομή ειδών ρουχισμού, με τον προγραμματισμό της συνεχίσεως της κοινωνικής προσφοράς.

Για τις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην εξεύρεση μαθητών και στην απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Το χρέος της ποιμαντικής μέριμνας σε καιρούς ζοφερούς για την χώρα και τον λαό, υποχρεώνει τους Ποιμένες να επαγρυπνούν διακονώντας ανυστερόβουλα τις πνευματικές και υλικές ανάγκες.