Θεμελίωση Κοιμητηριακού Ι.Ν. Παναγίας Μηχανιωτίσσης στην Αιδηψό

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/09/2012

Ι.Μ. Χαλκίδος-Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 ο Αγιασμός της θεμελίωσης του νέου Κοιμητηριακού Ιερού Ναού προς τιμήν της Παναγίας της Μηχανιωτίσσης στα Λουτρά Αιδηψού, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης μας συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Ευσταθίου, ενώ στην ιερά Τελετή συμμετείχαν και πληθύς Ιερέων των δύο Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας και Αιδηψίων της Βορείου Ευβοίας, καθώς και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, γηγενείς αλλά και λουόμενοι.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στη σημασία του αιτήματος των Ορθοδόξων Χριστιανών να προσφέρουν τα πάντα στη ζωή τους προς τον προσωπικό τους εγκαινισμό, αλλά και την δοξολογία του Αγίου Τριαδικού Θεού. Παράλληλα, τόνισε την μητρική παρουσία της Παναγίας της Μηχανιωτίσσης και στη Λουτρόπολη της Αιδηψού, με την ευκαιρία της αφιερώσεως του νέου Ιερού Ναού προς τιμήν Της, ενώ παρέλειψε να κάμει λόγο για τους πρόσφυγες της Παλαιάς Μηχανιώνας που ήρθαν πριν 90 χρόνια από τα ιερά Χώματα της Μικρασιατικής γης και εγκαταστάθηκαν στην μητέρα Ελλάδα και ένα τμήμα αυτών στην Αιδηψό. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τον δραστήριο Προϊστάμενο του Ενοριακού Ι. Ναού του Αγίου Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού, Πρωτοπρεσβ. π. Νικόλαο Αργυρίου και το περί αυτόν Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία ανέγερσης του Ιερού Ναού και την εξασφάλιση της Αδείας από την Διεύθυνση Ναοδομίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και όλους τους δωρητές και αφιερωτές του για την ουσιαστική συνδρομή και βοήθειά τους.

Μετά το πέρας του Αγιασμού Θεμελιώσεως του νέου Ιερού Ναού, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για όλους τους προσφυγες της παλαιάς Μηχανιώνας αλλά και για τους αναπαυομένους στο Κοιμητήριο της Λουτροπόλεως της Αιδηψού.

 

Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος