Χειροτονία Διακόνου από τον Διαυλείας Γαβριήλ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/09/2012

Κείμενο & Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, επί τη εορτή της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Νέου Ψυχικού.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπύλών κ. Ιωάννης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε και η χειροτονία του διακόνου π. Ιωάννη Πετρίδη. Στον λόγο του ο Επίσκοπος Διαυλείας κάλεσε τον νεοχειροτονηθέντα διάκονο να ακολουθήσει το φωτεινό παράδειγμα των εορταζομένων αγίων και να φέρει σε κάθε πτυχή της ζωής του την ομολογία του ονόματος του Κυρίου μας.

"Να έχεις πάντα στην καρδιά σου και να θυμάσαι τα ψυχικά χαρίσματα των αγίων τριών θυγατέρων της Αγίας Σοφίας καθώς και τον συμβολισμό του ονόματός τους. H κορωνίδα όμως των αρετών, όπως λέει ο Απόστολος Παύλος προς Κορινθίους, είναι η Αγάπη. Και αυτήν καλείσαι να προσφέρεις στον καθένα που θα συντρέξει σε σένα είτε για βοήθεια, είτε για παρηγοριά. Κάθε άνθρωπος που θα σου χτυπήσει την πόρτα είναι κατ' εικόνα Θεός.