Απολογισμός του Ινστιτούτου Alzheimer «Η Αγία Σοφία»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/09/2012

(Ι.Μ.Δημητριάδος)

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, επισκέφτηκαν σήμερα Δευτέρα 17/9, τα μέλη και το προσωπικό του Ινστιτούτου Alzheimer «Η Αγία Σοφία».
 
Το Ινστιτούτο Alzheimer «Η Αγία Σοφία», με συμπράττοντα φορέα την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, εξασφάλισε την πρόσληψη δέκα επιστημόνων υγείας, για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος στην Ελλάδα με την ονομασία «Αποκεντρωμένη Συμπαράσταση» το οποίο αποσκοπεί στην προσφορά αγάπης στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
 
Με το πρόγραμμα «Αποκεντρωμένη Συμπαράσταση» το Ινστιτούτο Alzheimer, πρότεινε στο Υπουργείο Υγείας την εφαρμογή της αποκεντρωμένης συμπαράστασης, μέσω του Ε.Σ.Π.Α., για όλη τη Θεσσαλία, η οποία όμως λόγω της οικονομικής κρίσης τελεί εν αναμονή.
 
Πιλοτικά και επιλεκτικά, στο νομό Μαγνησίας και στην Νότια Εύβοια εφαρμόσθηκε η αποκεντρωμένη συμπαράσταση που έγινε ιδιαίτερα θετικά αποδεκτή από τις τοπικές κοινωνίες. Το πρόγραμμα έχει ήδη ωφελήσει μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας με την παροχή στο χώρο τους δωρεάν βοήθειας και φροντίδας.
 
Η συνάντηση συνέπεσε με την ολοκλήρωση του πιλοτικού έργου της Αποκεντρωμένης Συμπαράστασης στο Νομό μας. Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, ενημερώθηκε αναλυτικά για το πρόγραμμα και τις απορρέουσες προσδοκίες του πληθυσμού από αυτό, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αριστείδη Λιάπη και τους συνεργάτες του, τους οποίους διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση της Τοπικής Εκκλησίας στο έργο του Ινστιτούτου.