Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Συστράτευση για τον επανευαγγελισμό του λαού μας»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/09/2012

Επείγουσα Εγκύκλιο προς του Ιερείς και τα Στελέχη Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, στην οποία αναλύει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Γραφείου Νεότητος για την νέα Κατηχητική χρονιά 2012-2013.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Χρέος μας είναι, εκτός από την υλική συμπαράσταση, ειδικά αυτές τις κρίσιμες ώρες, που βιώνουμε οριακές καταστάσεις, να προσφέρουμε τη δύναμη της πίστης, της αγάπης, της εμπιστοσύνης και της κοινωνίας με το Θεό. Η ελπίδα που οι άνθρωποι αναζητούν είναι ο Χριστός μας, ο χώρος που μπορούν να «επαναπατριστούν», είναι η Ουράνια Βασιλεία Του, εκεί όπου το Ευαγγέλιο θα προσφέρει νόημα ζωής και θα οδηγήσει στον ευλογημένο δρόμο της αυτογνωσίας, δηλ. στη μετάνοια και τη θεογνωσία, δηλ. στην ανάσταση.

Στο σημείο αυτό η Κατήχηση είναι η μοναδική προϋπόθεση επίτευξης όλων των ανωτέρω. Γι’ αυτό, χρέος όλων μας είναι, κληρικοί και λαϊκοί, να συστρατευθούμε στον επανευαγγελισμό του λαού μας, στην κατήχησή του, στη γνωριμία του και πάλι με την διδασκαλία της Εκκλησίας μας, την Ιερά παράδοση και τους Αγίους της. Είναι, ίσως, η τελευταία και μοναδική ευκαιρία η Εκκλησία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να φανεί αντάξια των προσδοκιών του λαού μας, να προσφέρει ελπίδα, θάρρος, κουράγιο, δύναμη και απαντοχή, να χαρίσει τη δύναμη της πίστης και την αλήθεια του Ευαγγελίου. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν η κρίση θα έχει περάσει, ο λαός θα έχει στρέψει ολοκληρωτικά τα νώτα προς την Εκκλησία, προδομένος και αγανακτισμένος, αναζητώντας αλλού νόημα ζωής σε ψεύτικους χώρους και απατηλούς κόσμους…»

Στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος παραθέτει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που ανέλαβε να υλοποιήσει το Γραφείο Νεότητος της Τοπικής Εκκλησίας, κατά το νέο Εκκλ/κό έτος, οι οποίες επιγραμματικά είναι οι εξής:

Α. Εναρκτήριο Συνέδριο Στελεχών Νεότητος, που θα πραγματοποιηθεί στο
Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, το Σάββατο 22/9
Β. Έκδοση Κατηχητικών Βοηθημάτων για τα κατηχητικά Σχολεία προσχολικής
ηλικίας, Δημοτικού και Γυμνασίου – Λυκείου
Γ. Επιμόρφωση Κατηχητών, με το εβδομαδιαίο Επιμορφωτικό Σεμινάριο και μα
μηνιαίες διαλέξεις Στελεχών Νεότητος
Δ. Εόρτιες εκδηλώσεις
Ε. Αθλητικές δραστηριότητες
Στ. Συμμετοχή εκπροσώπων των ενοριών στην Επιτροπή Νεότητος
Ζ. Συγκρότηση Θεατρικής Ομάδος
Η. Άμεση επικοινωνία των Στελεχών με το Γραφείο Νεότητος
Θ. Συναντήσεις Γονέων των Μελών των Κατηχητικών Σχολείων

Ολόκληρη η Εγκύκλιος δημοσιεύεται στο www.imd.gr