Η επέτειος ευρέσεως και ανακομιδής λειψάνων της Αγίας Κυράννης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/09/2012

Σε κλίμα κατανύξεως και με τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων και μοναχών  της Ιεράς μας Μητροπόλεωςετελέσθη την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ε.έ. Ιερά Αγρυπνία επί τή επετείω της ευρέσεως και ανακομιδῆς των ιερών λειψάνων της Αγίας νεομάρτυρος Κυράννης.

Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό  Εσπερινό της  Ιεράς Αγρυπνίας, ο οποίος ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης-Όσσης, χοροστάτησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιοςκαι συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ.κ. Δημήτριος.

Κατά την ομιλία του στον γεμάτο από πλήθος πιστών Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος ανεφέρθη στο Βίο και το Μαρτύριο της Αγίας Κυράννης καλώντας όλους τους πιστούς να βιώσουν το μαρτύριο της συνειδήσεως. Έκανε δε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του προς το χριστεπώνυμον πλήρωμα, λόγο για την πνευματική μέθεξη που βιώνουν οι πιστοί μέσα στη ζωή της Εκκλησίας και κατέληξε επαινώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ιωάννη για τις φιλόπονες προσπάθειες που καθημερινά καταβάλλει για την ορθή διάδοση του μηνύματος του Ευαγγελίου στις καρδιές των ανθρώπων.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτανεία των Σεπτών Λειψάνων της Αγίας Κυράννης προς τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου και ευρέθησαν τα λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης.

            Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου, ο οποίος χοροστάτησε εις τόν Όρθρον,και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατά τη σύντομη ομιλία του με εγκάρδιους λόγους ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς για την ολόθυμον, όπως είπε, συμμετοχή τους στην Πανήγυριν της Ιεράς μας Μητροπόλεως, η οποία ετελέσθη για πρώτη φορά, καθώς και όλο το χριστεπώνυμο πλήθος των πιστών οι οποίοι προσήλθαν από όλα τα μέρη της επαρχίας μας δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αμέριστη αγάπη που τρέφουν προς το πρόσωπο της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης  

            Στο τέλος της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τα σεπτά λείψανα της Αγίας Κυράννης μετεφέρθησαν και πάλι λιτανευτικώς στον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης, όπου και φυλάσσονται.