Ιδιόκτητο οίκημα της Ι.Μ. Γλυφάδας στην Ιερά νήσο Τήνο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/09/2012

(π. Αντώνιος Χρήστου) Η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, απέκτησε οίκημα και δημιούργησε φέτος ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Ιερά Νήσο Τήνο, για πολλές χρήσεις και την ανάπτυξη ποικίλων προγραμμάτων.

Το πρώτο πρόγραμμα που ξεκίνησε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παύλου, από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως και το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, είναι τα «Πενθήμερα Τήνου», που αφορούν μαθητές Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν στα Ανώτερα Κατηχητικά της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Συνολικά 80 περίπου παιδιά από όλες τις τάξεις του Λυκείου, συμμετείχαν εντελώς δωρεάν, σε δύο περιόδους (Α΄ Περίοδος: 1 έως 5 Σεπτεμβρίου και Β΄ Περίοδος : 5 έως 9 Σεπτεμβρίου) στο πρόγραμμα αυτό, όπου περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές : Μυστηριακή ζωή και συμμετοχή στις ακολουθίες της Εκκλησίας μας, Προσκυνήματα στο Ιερό Προσκύνημα Ευαγγελιστρίας Τήνου και στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, ξενάγηση στα αξιοθέατα του νησιού, δραστηριότητες εντός των εγκαταστάσεων όπου φιλοξενηθήκαμε εκμάθηση δημιουργίας κομποσκοινιού, πειράματα φυσικής, εκμάθηση μουσικής, παραδοσιακών τραγουδιών, ξένης γλώσσας κ.α), υπό την Καθοδήγηση και εποπτεία του π. Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου και του π. Αντωνίου Χρήστου και οι δύο μέλη της Επιτροπής Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

 

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 το βράδυ, είχαμε την τιμή και την χαρά να μας επισκεφθεί ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Νήσου Τήνου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φανερός, ο οποίος στην αρχή μας καλωσόρισε στο νησί και μας μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της Ιεράς αυτής πολυνησιώτικης Μητροπόλεως κ. Δωροθέου του Β΄.

 

Στη συνέχεια ο π. Γεώργιος αναφέρθηκε στο Μητροπολίτη μας κ. Παύλο και για τη στενή σχέση του που είχε και έχει με το νησί και την Ιερά αυτή Μητρόπολη, λόγω καταγωγής αλλά και διακονίας για 6 χρόνια στο Ιερό Προσκύνημα. Στο κύριο λόγο του ο Γενικός Αρχιερατικός έδωσε πατρικές συμβουλές στα παιδιά και στο τέλος δέχθηκε ερωτήσεις και ανέπτυξε σύντομο διάλογο, λέγοντας θαύματα της Παναγίας μας και περιγράφοντας τη σχέση των Ορθοδόξων με τους Ρωμαιοκαθολικούς και την ειρηνική συμβίωσή τους στο νησί.

 

Πριν αναχωρήσει από τις εγκαταστάσεις μας ο π. Γεώργιος, ευλόγησε το δείπνο μας και ανανέωσε το ραντεβού μας για το Σαββατοκύριακο, καθώς λειτουργηθήκαμε στο Ιερό Προσκύνημα.