Ο Μητροπολίτης Πατρών στην Μονή Ταξιαρχών Πηλίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/09/2012

Το εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ εορτάστηκε, με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας στο Πήλιο. Προεξάρχων της Ιεράς Πανηγύρεως ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ανταποκριθείς στην πρόσκληση του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σαμαράς, πλήθος κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι άλλων Ιερών Μονών, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νικόλαος Φουρτούνας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέγα πλήθος προσκυνητών που κατέκλεισαν τους χώρους της Ιεράς Μονής.

 

Στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος, παίρνοντας αφορμή από την πληθώρα των προσκυνητών,  αναφέρθηκε στην προσφορά της Εκκλησίας στον λαό του Θεού, που δεν περιορίζεται μόνο στην κάλυψη των υλικών αναγκών, αλλά επεκτείνεται, κυρίως, στην παροχή των πνευματικών εκείνων προϋποθέσεων, που καθιστούν τον άνθρωπο αυτάρκη και ευτυχισμένο. Επεσήμανε ότι οι πνευματικές αυτές παροχές της Εκκλησίας είναι η αγάπη, η ελπίδα, η δύναμη, η χαρά και κυρίως ο ίδιος ο Χριστός, που βιώνεται στην Μυστηριακή κοινωνία των προσώπων μέσα στην Εκκλησία. Σημείωσε πως, όταν ο άνθρωπος εγκολπώνεται αυτά τα πνευματικά αγαθά μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και να υπερβεί τις δοκιμασίες της ζωής.

Εξέφρασε, επίσης, την χαρά του για την πρόοδο και ανάπτυξη της Μοναχικής ζωής στην Μητρόπολη Δημητριάδος και συνεχάρη την αδελφότητα της Μονής Ταξιαρχών που γίνεται πόλος έλξης και παρηγορίας χιλιάδων Χριστιανών.

 

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, τον οποίο πλαισίωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.