Ο Διδυμοτείχου σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/09/2012

Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβ Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Α ν θ ί μ ο υ, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός, μεταβάς εις Θεσσαλονίκην συλλειτούργησε μετά του εορτάζοντος επιχωρίου Μητροπολίτου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και ομίλησε καταλλήλως. Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προέστη ο τιμώμενος συμμετείχαν εκτός του Σεβ. Μητροπολίτου μας οι Σεβ. Μητροπολίτες πρώην Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης και οι Θεοφ. Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Θερμών κ. Δημήτριος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στα πλαίσια της ομιλίας του εξήρε τη σπουδαιότητα του έργου και της διακονίας του εορτάζοντος Μητροπολίτου και ευχήθηκε σ’ αυτόν τα προσήκοντα.

Ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Πατριαρχική Μονή Βλατάδων και ευχήθηκε στον νεοεκλεγέντα από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Νικηφόρο Ψυχλούδη.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ά ν θ ι μ ο, στο Επισκοπείο Αλεξανδρουπόλεως και συνεχάρη αυτόν επί τοις ονομαστηρίοις αυτού.