Ονομαστήρια Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/09/2012

(εκ της Ι.Μητροπόλεως) Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, και εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.

Το απόγευμα της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου με Αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον λαό για την παρουσία του και τους ζήτησε τις προσευχές τους για κείνον. Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Βουλευτής του Νομού μας κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και συλλειτουργούντων πολλών κληρικών της Μητροπόλεώς μας αλλά και επισκεπτών. Τα αναλόγια του Μητροπολητικού Ναού κόσμησαν οι πρωτοψάλτες και οι λαμπαδάριοι πολλών ναών της Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου και πλήθος πιστών μετέβησαν στο παρακείμενο Επισκοπείο για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη μας ο οποίος εκτός από το καθιερωμένο κέρασμα έδωσε ως ευλογία σε κάθε έναν το ημερολόγιο τσέπης της Μητροπόλεως για το 2013 που είναι αφιερωμένο στις 7 Οικουμενικές Συνόδους και στο ερώτημα «γιατί ανενεργός ο θεσμός;». Η προσέλευση του κόσμου διήρκησε από το πρωί ως το μεσημέρι και από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, ενώ πολλοί τηλεφώνησαν για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη μας. Το απόγευμα ο Μητροπολίτης μας, μεταξύ άλλων, δέχθηκε την επίσκεψη των θρακιωτών Μητροπολιτών Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και Ξάνθης κ. Παντελεήμονος.

Να ευχηθούμε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο έτη πολλά ανθηφόρα και καρποφόρα επ' αγαθώ της Εκκλησίας μας και της Μητροπόλεώς μας.