Η ετήσια Ιερά Αποδημία των Ενοριτών της Ι.Μ. Χαλκίδος στην Τήνο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/09/2012

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Αυγούστου και Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, με την Χάρη του Θεού, η καθιερωμένη -προ ετών- διήμερη προσκυνηματική εκδρομή των ενοριών, του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού στην Τήνο.

Με την άγρυπνη φροντίδα των προϊσταμένων των Ιερών Ναών, του Παν/τάτου Αρχιμανδρίτου Αιμιλιανού Χρήστου, του Παν/τάτου Αρχιμανδρίτου Συμεών Ηλιοδρομίτη και του Αιδ. Πρωτοπρεσβυτέρου Σταματίου Μπασδέκη, 200 ευλαβείς προσκυνητές αναχώρησαν για την Ιερά Νήσο Τήνο από το λιμάνι της Ραφήνας την Πέμπτη 30 Αυγούστου  στις 7.30 το πρωί.

Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Αυγούστου, οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου και το Ιερό Προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας, όπου συμμετείχαν στον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, προεξάρχοντος του Παν/τάτου Αρχιμανδρίτου Συμεών Ηλιοδρομίτη, προϊσταμένου του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου το πρωΐ, τελέσθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Παν/τάτου Αρχιμανδρίτου Αιμιλιανού Χρήστου, προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Στις 3.00 το μεσημέρι, οι προσκυνητές αναχώρησαν από το λιμάνι της Τήνου για τη Ραφήνα και από εκεί επέστρεψαν οδικώς στη Χαλκίδα, περίπου στις 9.00 το βράδυ.

Τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στην Μεγαλόχαρη Παναγία μας, η οποία έδωσε σε όλους τους προσκυνητές την ευλογία Της, επιπλέον δε ευχαριστούν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, για την ευλογία και την κανονική άδεια που παραχώρησε για την πραγματοποίηση της Εκδρομής στην Τήνο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. ΔΩΡΟΘΕΟ, για την ευλογία και την κανονική άδεια που παραχώρησε για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, καθώς και τούς συνεργάτες του, με πρώτο τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Φανερό – Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, για τη φιλόξενη διάθεσή τους.

Οι Ιερείς και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών, εύχονται το Νέο Εκκλησιαστικό Έτος να είναι Ευλογημένο και Καρποφόρο για όλους και η Μεγαλόχαρη να μεσιτεύει για όλους.

 

Εκ των Ιερών Ναών.