Η Αλεξανδρινή Εκκλησία αποχαιρέτησε τον μακαριστό Γέροντα Λεοντοπόλεως

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 02/09/2012

Με μεγάλη θλίψη και άφατη οδύνη η Αλεξανδρινή Εκκλησία αποχαιρέτισε χθες το πρωί, έναν από τους πλέον διακεκριμένους και λογίους Ιεράρχες της, τον Μακαριστό Μητροπολίτη Γέροντα Λεοντοπόλεως κυρό Διονύσιο.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κυψέλη, το πρωί του Σαββάτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαρτούμ και παντός Σουδάν κ. Εμμανουήλ τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία πλήθους πιστών, πνευματικών τέκνων και φίλων του Μακαριστού Ιεράρχου.

Στις 10:30΄ τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άκκρας κ. Γεωργίου, εκπροσώπου της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄στην Αθήνα. . Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος, ο Εκπρόσωπος της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες του Θρόνου Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωακείμ,Χαρτούμ και παντός Σουδάν κ. Εμμανουήλ και Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος και πλήθος ιερέων. Την Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε εκ του παραθρονίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλος.

Τον επικήδειο λόγο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πηλουσίου κ. Καλλίνικος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κανώπου κ. Σπυρίδων. 

Ακόμη εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας παρέστησαν ο Σεβασμιότατος  Αρχιεπίσκοπος κ.  Νικόλαος Φώσκολος,  και ο Αποστολικός Νούντσιος  στην Αθήνα, τιτουλάριος επίσκοπος Έντουαρντ Γιόζεφ Άνταμς.

Για την ζωή και το πολυσχιδές έργο του μακαριστού Ιεράρχου ομίλησε εκτενέστατα ο Μητροπολίτης Γέρων Πηλουσίου κ. Καλλίνικος, ενώ εκ μέρους της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ομίλησε ο π. Κυριακός Τσουρός. Ακόμη την αγάπη τους προς τον Μακαριστό Ιεράρχη εξέφρασαν με τις ομιλίες τους ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Φίλιππος Κοσένας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αποφοίτων Σαλβαγείου Εμπορικής Σχολής Αλεξανδρείας κ.α.

Ακολούθησε η ταφή του μακαριστού Ιεράρχου στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου υπό Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άκκρας κ. Γεωργίου, εκπροσώπου της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄στην Αθήνα.