Ευχές Ιερωνύμου στον μητροπολίτη Μαντινείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/08/2012

Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό  Ναό Αγίου Νικολάου Πάπαρι Μαντινείας,  προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Σύρου κ.κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ,  Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Γόρτυνος κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΟΥ,  Μεσσηνίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, συμπροσευχομένων, του Μητροπολίτου Ιλιού κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΥ.

Συμμετείχαν επίσης, στις Ιερές Ακολουθίες, Πανοσιολ. Αχιμανδρίτες, Ιερείς, Διάκονοι,  άρχοντες της Περιφερείας, της  Τριπόλεως και του Νομού,  κάτοικοι της Ενορίας και των πέριξ χωρίων, αλλά και πλήθος φιλόχριστου λαού  εκ της Τριπόλεως, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία , την μνήμη του Αγίου    Αλεξάνδρου και ευχήθηκαν τα δέοντα στον Σεβ. Μητροπολίτη    μας.

 Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας προέβει στην εις πρεσβύτερον  χειροτονία του Ιερολογιώτατου Ιεροδιακόνου Γερμανού Μίχου.

Τον Θείο Λόγο, εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών    κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο οποίος ομίλησε  για την μορφή του  Αγίου Αλεξάνδρου, μετέφερε τις Πατρικές Ευχές και Ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, ευχόμενος  έτη πολλά και ευλογημένα  προς  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.

Επίσης θερμούς λόγους, αγάπης, αναγνωρίσεως και σεβασμού προς τον εορτάζοντα Μητροπολίτη μας,    μετέφερε με την ομιλία του,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Παπαραίων, Ναύαρχος  κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, δίδοντας προς αυτόν αναμνηστική πλακέτα  εκ μέρους των συγχωριανών του, εις ανάμνησιν της ξεχωριστής ημέρας ταύτης, για το χωριό Πάπαρι.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους Αρχιερείς τους Κληρικούς και Λαϊκούς για την παρουσία και την αγάπη τους προς το πρόσωπό του και τις πολύτιμες ευχές τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Κλήρος και Λαός, εν πομπή, συνοδευόμενοι εκ της Φιλαρμονικής του Δήμου Τριπόλεως, μετέβησαν στην πλατεία του χωριού, όπου εκεί ο Ποιμενάρχης μας, τέλεσε τρισάγιο υπέρ  μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος, αγωνισαμένων και πεσόντων προγόνων μας και ιδιαιτέρως του Πολεμάρχου Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

 Αμέσως μετά συνέχισε με τα αποκαλυπτήρια ενός αριστουργηματικού καλλιμάρμαρου μνημείου, έργου του Καλλιτέχνη Μιχαήλ Μπιράτση, προς τιμή και μνήμη του ελευθερωτού του Γένους ημών, Θεοδώρου του Κολοκοτρώνη,  των συμπολεμιστών αυτού και πάντων   των συνελθόντων και συγκροτησάντων το πρώτον Ελληνικό Στρατόπεδο  στο χωριό  Πάπαρι την 6ηνΑπριλίου 1821, ευγενή  προσφορά μεγάλου ευεργέτου του χωριού Πάπαρι,  του επιχειρηματία  κ. Ευαγγέλου Κασσελά.

Ο Ποιμενάρχης μας αναγνωρίζοντας το μέγεθος της προσφοράς και των πολλών ευεργεσιών εκ μέρους του κ. Ευαγγέλου Κασσελά, τίμησε αυτόν, απονέμοντάς του, τον Χρυσόν Σταυρόν, των Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου,  Πολιούχων της Τριπόλεως.

Τέλος  ο Σεβασμιώτατός μας Μητροπολίτης, δεν δέχτηκε  τις ευχές Κλήρου και Λαού στο Επισκοπικό Μέγαρο στην έδρα της Μητροπόλεως την Τρίπολη,  όπως συνήθιζε  τα προηγούμενα έτη λόγω των δυσκολιών των οποίων βιώνουν καθημερινά οι χριστιανοί μας, αρκέστηκε  στο να βρεθεί στην πατρική οικία του προσφέροντας μόνο ένα ταπεινό και λιτό κέρασμα προς τους Αρχιερείς και τους λοιπούς χριστιανούς  που τον τίμησαν με την παρουσία τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου, πολλά τα έτη.

Σύντομο Βιογραφικό

 Ιερομονάχου 

π. Γερμανού  Μίχου

 

Ο π. Γερμανός Μίχος, του Δημητρίου και της Παρασκευής, γεννήθηκε στην  Τρίπολη  της Αρκαδίας την 1ην Ιουλίου 1934. Είναι απόφοιτος  της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών. Εκάρη μοναχός υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ την 21ην Αυγούστου 2010 στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου  Κυνουρίας.

Διάκονος χειροτονήθηκε  την 22αν Αυγούστου 2010 εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Νικολάου Πάπαρι Μαντινείας, υπηρέτησε ως Διάκονος εις τον Ιερό Ναό Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου και Προφήτου Ηλιού Τριπόλεως.