Τρία χρόνια στη Μητρόπολη Χονγκ-Κονγκ και Άπω Ανατολής

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 19/01/2011

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ο Νεκτάριος και οι συνεργάτες του επιτελούν σπουδαίο έργο σε μια τεράστια μητροπολιτική επαρχία που αντιμετωπίζει δεκάδες προβλήματα.

Ο Μητροπολίτης Χονγκ-Κονγκ και Άπω Ανατολής γεννήθηκε το 1969 στον Πολύγυρο Δωδώνης Ιωαννίνων. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων με θέματα: τη Δομή και Οργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Διαχείριση προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και με αντικείμενο την Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες. Ο κ. Νεκτάριος Τσίλης χειροτονήθηκε διάκονος το 1990 και Πρεσβύτερος το 1995. Κατά τα έτη 2001-2007, διακόνησε ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου και Ικαρίας, έκτακτος εφημέριος Ιεροκήρυξ και Προϊστάμενος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Σάμου, Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιερού Μετοχίου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού εν Σάμω Παναγίας Σπηλιανής και ασκών χρέη Ηγουμενοσυμβούλου εις την Ιεράν Μονή Παναγίας Βροντανής Σάμου. Έχει, επίσης, συμματάσχει σε συνέδρια νεότητας, αντιμετώπισης αιρέσεων και παραθρησκευτικών ομάδων και ευρωπαϊκών θεμάτων ως εκπρόσωπος των Ιερών Μητροπόλεων Πειραιώς και Σάμου και Ικαρίας.

To “ierovima” δημοσιεύει φωτογραφίες από το ορφανοτροφείο της Καλκούτας στην Ινδία, φωτογραφία του μητροπολίτη με τα κορίτσια του ορφανοτροφείου, φωτογραφία του νηπιαγωγείου στο Μασμπάτε των Φιλιππίνων, φωτογραφίες από συσσίτιο απόρων παιδιών επίσης στις Φιλιππίνες, καθώς και φωτογραφία από αίθουσα όπου παιδιά θύματα του τσουνάμι συμμετέχουν σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης. Η μητρόπολη και ο σεβασμιότατος είναι πάντα δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό.