Ο Μέγας Εσπερινός στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/12/2017

Ο Μέγας Εσπερινός στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω, της Αποστολικής Διακονίας

 

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός στην Αγία Βαρνάβα ,στο ομώνυμο οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας στο Αιγάλεω. Στην Ιερή ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ.Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος και συγχοροστάτησε ο Θεοφ.Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας.

Εις το ιεράτευμα προεξήρχε ο Αρχιμ. Αλέξιος Ψωίνος, Διευθυντής Υπηρεσιών της Αποστολικής Διακονίας και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Γλυφάδας, πλαισιούμενος από πολλούς Αρχιμανδρίτες,ιερείς και διακόνους.

Πλήθος πιστών είχε συναθροισθεί και παρακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη τον Μεγάλο Εσπερινό, ενώ τα παιδιά που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο και σπουδάζουν σε διάφορες πανεπιστημιακές σχολές των Αθηνών δημιούργησαν με τη συμμετοχή τους--ενδεδυμένοι το ιερό ράσο και κρατώντας κερί στο χέρι-- μία εκκλησιαστική ατμόσφαιρα που θύμιζε την Αθωνιάδα Σχολή. Στο τέλος της ακολουθίας ομίλησε ο Αρχιμ. Αλέξιος Ψωίνος με εύστοχες και πνευματικές σκέψεις για την Αγία Βαρβάρα και το βίο της, επεσημαίνοντας τα μηνύματα που δίνει στο σύγχρονο άνθρωπο με το μαρτύριό της.

Ο χοροστατών Αρχιερεύς, Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος ως επιστέγασμα της όμορφης αυτής ακολουθίας απηύθυνε σκέψεις αγάπης και νουθεσίας προς το Εκκλησίασμα και εξήρε τόσο την Αποστολική Διακονία για το έργο που προσφέρει καθώς και τον π. Αλέξιο για το κήρυγμά του. Ζήτησε από το λαό μας να μείνει κοντά στην Εκκλησία μας και να οδηγεί τα παιδιά μας κοντά στο Χριστό, ώστε να έχει μέλλον η Εκκλησία μας και να μη μείνει Εκκλησία γερόντων .

Η κρίση που περνάμε είπε, δεν είναι οικονομική ! Είναι πρωτίστως πνευματική, ηθική και κρίση αξιών. Μόνο κοντά στο Χριστό θα ξαναβρούμε τον σωστό δρόμο και θα περάσουμε από το σκοτάδι στο φώς!