Ταπεινός προσκυνητής στο Περιβόλι της Παναγίας ο Γλυφάδας Παύλος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/08/2012

Με τη σεπτή ευλογία και αδεία του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, τη εγκρίση της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους και της Ηγουμενίας της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας και τέλος της τιμητικής προσκλήσεως και παρακλήσεως του Δικαίου της Σκήτης της Άγιας Άννης π. Μακαρίου, ο Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλος μετείχε φέτος στους πανηγυρικούς εορτασμούς της Αγίας Άννης (με το παλαιό ημερολόγιο) , στην ομώνυμη σκήτη του Αγίου Όρους.

Πλήθος προσκυνητών και Αγιορειτών Πατέρων, μετείχε στην ολονύκτια Αγρυπνία που χοροστάτησε και ιερούργησε ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, με την παρουσία τόσο του Ηγουμένου της Μονής της Μεγίστης Λαύρας π. Προδρόμου, όσο και του Δικαίου της Μονής π. Μακαρίου.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Παύλος έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας στη σκήτη της Αγίας Άννης, κάτι που επισήμανε και στην ομιλία του τόσο κατά την επίσημη υποδοχή του, όσο και κατά την τέλεση του κτητορικού Μνημοσύνου των κτητόρων και ιδρυτών της  Σκήτης. Μίλησε επίσης για το βίο και την υπομονή στη δοκιμασία της ατεκνίας της Αγίας Άννης και φυσικά ευχαρίστησε καθηκόντως τόσο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, όσο την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, τον Ηγούμενο π. Πρόδρομο και τον Δίκαιο π. Μακάριο για την σχετική άδεια και τιμητική πρόσκληση προς το πρόσωπό του, να επιτελέσει τη φετινή Πανήγυρη και να ανανεωθεί και ωφεληθεί  και ο ίδιος πνευματικά, ως ένας ταπεινός προσκυνητής .