Θρησκευτικός-προσκυνηματικός τουρισμός από την Αρχιεπισκοπή

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/03/2011

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 στις 12 το μεσημέρι μεταξύ της φιλανθρωπικής εταιρείας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή και του Ταξιδιωτικού Οργανισμού TravelPlan. 

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του TravelPlanκ. Γεώργιος Δασκαλάκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών για την ανάπτυξη των βυζαντινών περιηγήσεων στην περιοχή της Αθήνας και την προβολή σημαντικών ορθόδοξων μνημείων που αποτελούν λατρευτικό προορισμό. 

«Σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα να εγκαινιάσουμε μία συνεργασία που θα αναδείξει το ρόλο της Ορθοδοξίας παγκοσμίως, μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλάκης. «Υπάρχουν μέρη, προσκυνήματα, που δεν έχουν αναδειχθεί» σημείωσε, «και η διαβεβαίωσή μας είναι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να τα προβάλουμε από κοινού». 

«Σήμερα», πρόσθεσε, «γίνεται μία σημαντική αρχή. Μέσω της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ φιλοδοξούμε να αναδείξουμε την πόλη των Αθηνών». 

Στην υπογραφή του Μνημονίου παρευρέθησαν oΠρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ν. Κανελλόπουλος, στελέχη του TravelPlan, ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ “Aποστολή” κ. Κ. Δήμτσας καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.