«Ισχνή η αντίδραση της Εκκλησίας στις μεθοδεύσεις της Πολιτείας»

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/07/2012

Ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, μετέβη χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη για την τελετή παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του αρχηγού ΓΕΣ από τον απελθόντα αρχηγό αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Ζιαζιά, στο νέο αρχηγό αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη.

Αμέσως μετά προσήλθε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας όπου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας , στην ομιλία του, αναφέρθηκε κατά της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, χαρακτήρισε την περίοδο που ζούμε «χειρότερη και από την κατοχή», παραδέχθηκε ότι η επίσημη Εκκλησία σε όλα αυτά αντέδρασε ισχνά, ενώ για μια ακόμη φορά στηλίτευσε την εμμονή της βουλευτού Ρεπούση η οποία θέλει να καταργήσει κάθε τι Ορθόδοξο από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Συγκεκριμένα ο μητροπολίτης Παύλος, στον πύρινο λόγο του, τόνισε μεταξύ άλλων:  

«Τι να πει κανείς για τον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΣ; Χωρίς να πολιτικολογώ αλλά λέγοντας όπως πάντα την αλήθεια, πραγματικά σήμερα και εμένα τον Επίσκοπο και όλους όσους βρέθηκαν εκεί, μας δίδαξε με το ήθος του, με την ομιλία του και την όλη στάση του όσες μήνες υπηρέτησε από αυτή την θέση ο κ. Ζιαζιάς. Θα το ακούσατε και εσείς στα κανάλια ότι υπέβαλε την παραίτησή του οικειοθελώς , για λόγους που άπτονται της αξιοπρέπειας και των θεσμικών διαδικασιών του στρατεύματος, εξαιτίας πολιτικών παρεμβάσεων ! Αν ήταν άλλος στη θέση του ίσως να το είχε ανεχτεί για να μη χάσει τη θέση του. Πραγματικά διδαχθήκαμε από έναν στρατιωτικό άνδρα που ευχαρίστησε πρώτα τον Θεό για όσα αξιώθηκε να ζήσει.

Συγχάρηκα προσωπικώς ως Επίσκοπος και τον ίδιο και την οικογένειά του! Ζήτησα μάλιστα αντίγραφο της ομιλίας του, για να την αναρτήσουμε ως παράδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας, στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας. Τι να πει κανείς για την πολιτική ηγεσία του τόπου; Ήταν απούσα από την τελετή!!! Αλλά πώς να ήταν αφού η αυτή η παραίτηση και τα λόγια του κ. Ζιαζιά τους ελέγχουν;

Δυστυχώς όπως είπα και χθες βράδυ στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, χωρίς να θέλω και να επιδιώκω να πολιτικολογώ αλλά γιατί οι αλήθειες και η αγωνία μου ως Επίσκοπος , παίρνοντας παράδειγμα και τις απολογίες των Αγίων, με ωθούν να τα πω, για πια κυβέρνηση και πολιτικούς μιλούμε; Βρισκόμαστε σε χειρότερη ξένη κατοχή, από ότι πέρασε αυτός ο τόπος το 1940 από τους Γερμανούς και τους Ιταλούς! Ποιες αξίες υπηρετούν πλέον οι πολιτικοί μας; Ποια είναι αυτή η κ. Ρεμπούση και πως τολμά να εισηγείται σε σχέδιο νόμου το οποίο έχει προετοιμάσει προ καιρού, για την κατάργηση του Εκκλησιασμού στα σχολεία μας, στην πατρίδα μας, που είμαστε 95% ορθόδοξοι, ενώ την ίδια στιγμή στη πρώην κουμουνιστική Ρωσία και τα θρησκευτικά και τα σύμβολα της Εκκλησίας, επανήλθαν στην εκπαίδευση; Για να είμαι δίκαιος, ούτε και εμείς ως επίσημη Εκκλησία αντιδράσαμε δυναμικά, αλλά ισχνά!

Πως τολμούν να μου στέλνουν έγγραφο και να μου ζητούν να τους δώσω στοιχεία για την Αγία Τριάδα Ελληνικού γιατί θα αξιοποιηθεί; Δεν θα απαντήσω! Τι θα μου κάνουν; Αυτός ο Ναός κτίστηκε από τους πόντιους που ξεριζώθηκαν πριν το αεροδρόμιο, έφυγε πλέον και δεν επανήλθαν εκεί οι Πόντιοι, ούτε χώρος πρασίνου τελικά θα γίνει όπως έλεγαν προεκλογικά, αλλά ετοιμάζονται να τα ξεπουλήσουν για τις ¨μπίζνες¨ με την μεσολάβηση «ντίλερ» εδώ και καιρό.