Βαπτίθηκε Χριστιανός από μουσουλμάνος

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/11/2017

Είναι 26 ετών, ζει  από τα πέντε του χρόνια στην Πάτρα και αποφάσισε να μπεί στην κολυμπήθρα, για να γίνει από μουσουλμάνος Χριστιανός.

Ο Μαρίνος Κατσαμπούμη είναι μια κλασική περίπτωση  νεαρού παιδιού,  που κατάγεται από άλλη χώρα, αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα και την θεωρεί πατρίδα του.

«Από χρόνια  επιθυμούσα να μπω στον χώρο της Εκκλησίας και να γίνω χριστιανός» λέει  ο Μαρίνος και επισημαίνει ότι χριστιανή είναι και η μητέρα του και τα αδέλφια του. «Στην Ελλάδα  βρίσκομαι από 5 χρονών  παιδί και η Πάτρα είναι η δεύτερη πατρίδα μου  που αγαπώ και εκτιμώ. Λόγω κάποιων προβλημάτων μου το ανέβαλα, αλλά έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να βαφτιστώ χριστιανός».Ο Μαρίνος, ο οποίος κατάγεται από την Αλβανία, είναι γνωστός και αγαπητός στην Πάτρα. Έχει πολλούς και καλούς φίλους, είναι εργατικός και ιδιαίτερα κοινωνικός, πανηγυρίζει για της νίκες της εθνικής Ελλάδας και  πιστεύει ότι «τον άνθρωπο τον μαθαίνουμε μέσα από της επιλογές του», όπως γράφει και στη σελίδα του στο Fb.

Πριν από λίγες ημέτες έκανε  ένα βήμα για να έρθει πιο κοντά στην πατρίδα που επέλεξε για να ζήσει, προχωρώντας στη βαπτισή του  με ανάδοχο τον φίλο του Παναγιώτη Νικολόπουλο.