Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ακόμα κι αυτοί που στάθηκαν απέναντί μας σήμερα αναγνωρίζουν το έργο της Εκκλησίας»

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 20/07/2012

Στον πανηγυρίζοντα γραφικό Ναό των Αλυκών χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στον οποίο συμμετείχε πλήθος πιστών.

 

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος, παίρνοντας αφορμή από τα θαύματα του Προφήτη, μίλησε για το «θαύμα του μοιράσματος και της αλληλοβοήθειας που ζούμε στην εποχή της κρίσεως και κρατά ζωντανό το έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας. Είναι όντως και αυτό ένα θαύμα που οφείλεται στην δική σας αγάπη, στην αγάπη των εθελοντών, στην αγάπη όλων των ανθρώπων που, είτε ως πιστοί εκκλησιαζόμενοι, ακόμη και μη εκκλησιαζόμενοι,
- το λέω αυτό με συγκίνηση, γιατί πλέον οι πάντες σήμερα εμπιστεύονται την Εκκλησία, ακόμη και αυτοί που πολλές φορές στάθηκαν απέναντι της, σήμερα καταλαβαίνουν ότι το έργο είναι σπουδαίο και μεγάλο - συνδράμουν και συντρέχουν όπως μπορούν…»

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τους εκπροσώπους της εξουσίας εκείνης της εποχής που κατατρόπωσε ο Προφήτης Ηλίας, αποκαλύπτοντας την γυμνότητα των λόγων και των έργων τους. Μάλιστα, στηλίτευσε εκείνους που τους μιμούνται στην εποχή μας, εργαζόμενοι εις βάρος των συμφερόντων του λαού. «Είναι τα όργανα της εξουσίας που την εκμεταλλεύτηκαν και ευτέλισαν τα πράγματα που ο λαός τους ανέθεσε. Προσκύνησαν και αυτοί το Βάαλ των χρημάτων και του εύκολου κέρδους   και οδήγησαν την χώρα μας στη σημερινή κατάντια. Είναι άλλοι που προσκυνούν πάνω στο «θυσιαστήριο» δήθεν της γνώσης, της επιστήμης και της τεχνολογίας και νομίζουν ότι έτσι μπορούν να λύσουν τα προβλήματα των ανθρώπων. Για δείτε, ανακάλυψαν και το «σωματίδιο του Θεού». Τί απάτη! Και αυτό το σωματίδιο ποιός το έφτιαξε; Έφθασαν στην ανοησία μερικοί να πιστέψουν ότι βρήκαν την απάντηση στο θέμα της πίστεως και δεν καταλαβαίνουν ότι όσο υπάρχει ζωή και θάνατος η πίστη θα είναι ζωντανή, γιατί είναι η μόνη ελπίδα για την αιωνιότητα και είναι αυτή που έχουμε ανάγκη και διψάμε οι άνθρωποι, γιατί είμαστε πλασμένοι για την αιωνιότητα…»

 

Κατέληξε, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για την υπέρβαση της κρίσης: «Πιστέψτε με, θα περάσει η κρίση. Βεβαίως θα τραυματίσει, θα πονέσει, θα ματώσει, αλλά θα λυτρωθούμε κιόλας γιατί θα μπορέσουμε να δούμε καθαρά τα λάθη και τις αδυναμίες μας, τις ελλείψεις και τα σφάλματα μας και εφόσον διορθώσουμε την πορεία μας και μετανοήσουμε, τότε «Ζει Κύριος ο Θεός» και θα απολαύσουμε και πάλι το έλεος Του αυτό που χαρίζει πάντοτε στους ανθρώπους της πίστεως, της αγάπης και της ενότητος…»

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου