Μητροπολίτης Γερμανός: Διάλογος αγάπης με τα μικρά παιδιά

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 21/11/2017

του Κώστα Ζαφειρίου

Διάλογο με τα μικρά παιδιά έκανε κατά τη διάρκεια του Θείου κηρύγματός του ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός  στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεχαινών.

«Να προσέχετε τον εαυτό σας γιατί είναι ναός του Χριστού, να μείνετε μακριά από κάπνισμα και ναρκωτικά» έλεγε στους μικρούς μαθητές που είχαν βρεθεί για εκκλησιασμό στον ιερό ναό.  Οι μαθητές ανταποκρίνονταν με προθυμία στις ερωτήσεις του σεβασμιωτάτου ο οποίος κάθε φορά πετυχαίνει να αναπτύσσει σχέσεις αγάπης με τα μικρά παιδιά.

Στον ιερό ναό της  Παναγίας της  Λεχαινιώτισσας από προχθές το απόγευμα όλα είχαν ετοιμαστεί στην εντέλεια  από το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον εφημέριο π. Θεόδωρο. Χθες το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία από τον  Σεβασμιώτατο  μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό συνιερουργούντων των ιερέων π. Θεοδώρου και π. Γεωργίου εφημερίου του Αγ. Δημητρίου Λεχαινών.

Παρόντες ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Τάκης Λαϊνάς,  ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος, ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Παλαιολόγος, ο πρόεδρος της ΔΕ Λεχαινών κ. Γιώργος Γαλάτης , ο αστυνομικός διευθυντής (Επιτελείο) Ηλείας Σωτ. Παπασωτηρίου, ο  διοικητής της ΠΥ Λεχαινών κ. Δημήτρης Αντωνάκης   ,ο υπαστυνόμος Λεωνίδας Λαγκαδινός διοικητής του ΑΤ Λεχαινών , εκπρόσωποι φορέων κ.α.

 

«Υπάρχει ελπίδα»

 

Ο σεβασμιώτατος απαντώντας σε ερώτηση της «Πατρίς» αν υπάρχει ελπίδα για το μέλλον του τόπου, δήλωσε: «Ως Ορθόδοξος κληρικός  πιστεύω εις  τον Τριαδικό Θεόν ο οποίος δεν αφήνει ούτε τρίχα από το κεφάλι μας να πέσει , εάν δεν πρέπει. Επομένως αν ο Θεός δεν έχει αποφασίσει να έρθει ακόμη η Δευτέρα Του Παρουσία, να γίνει δηλαδή η συντέλεια του κόσμου, βεβαίως υπάρχει ελπίδα , βεβαίως υπάρχει μπροστά μας χριστιανική ζωή, υπάρχει χαρά στην ζωή των ανθρώπων, όταν οι άνθρωποι θα θέλουν να είναι κοντά στην πηγή της ζωής, στον Θεό δηλαδή. Γιατί όλα τα δεινά προέρχονται από την ηθική κρίση. Πάντως εγώ βλέπω την ελπίδα και θα έρθει η ελπίδα, γιατί δεν μπορώ να ξέρω πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία, αλλά ο θεός υπομένει και εγώ βλέπω όταν υπάρχει αποστασία και αμαρτία εκεί που λένε πολλοί «να έρχεται η Δευτέρα Παρουσία», εγώ λέω  «όχι δεν έρχεται ακόμη γιατί ο Θεός μας περιμένει να γίνουμε άνθρωποι , να έρθουμε κοντά του» » (Πατρίς)